MİT TIR’ları ile ilgili bir ayrıntı daha ortaya çıktı

Adana'da silah ve mühimmat yüklü MİT TIR'larını durduran savcı Aziz Takçı'nın, tanık sıfatıyla verdiği ifadenin ayrıntıları ortaya çıktı. Takçı'nın ifadesine göre, Başbakan Erdoğan, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş aracılığıyla "Bu araçlar MİT'e ait, biz görevlendirdik. Hiçbir işlem yapılmadan araçlar bırakılsın" mesajı gönderdi.

MİT TIR’ları ile ilgili bir ayrıntı daha ortaya çıktı

Suriye'deki terör gruplarına silah ve mühimmat taşıyan MİTTIR'larını durduran savcı Aziz Takçı'nın, tanık sıfatıyla verdiği ifadenin ayrıntıları ortaya çıktı. Takçı ifadesinde, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş aracılığıyla kendisine "Araçlar bırakılsın" mesajı gönderdiğini söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, MİT TIR'ları olay ile ilgili ifade veren Takçı, TIR'ların aranması sırasında, MİT görevlisi olduklarını söyleyen kişilerin aramaya engel olmak istediklerini ifade etti.

Ancak Takçı, "Aramaya devam" talimatı verdi. Arama sırasında dönemin Adana valisi Hüseyin Avni Coş ve Adana İl Emniyet Müdürü, 300-400 kişilik çevik kuvvet ve özel harekât polisi ile olay yerine gitti.

Vali Coş, Takçı'ya Başbakan Tayyip Erdoğan'ın mesajını aktardı. Erdoğan savcı Takçı'ya "bu araçlar MİT’e ait biz görevlendirdik. Bu konuda yasa çıkaracağız. Hiçbir işlem yapılmadan araçlar bırakılsın" dedi. Vali Coş da, "araçların bırakılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu, ölümüne her şeyi yapabileceğini" söyledi.

ulusalkanal.com.tr

MİT erdoğan Tır aziz takçı