Mısır'dan barış çalışmaları

Mısır, Filistin-İsrail arasındaki barış görüşmelerin tekrar başlatılması için Amerika ile görüştüklerini açıkladı. Sisi "Mısır iki taraf arasında barışın sağlanması, 4 Haziran 1967 sınırlarında ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti kurulması için aralıksız mesaisini sürdürüyor" dedi.

Mısır'dan barış çalışmaları

Mısır, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, Filistin-İsrail arasındaki barış görüşmelerinin tekrar başlatılması için Amerikalı bir heyetle görüştüğünü açıkladı.

Anadolu Ajansı'n haberine göre Mısır Cumhurbaşkanlığından yayımlanan yazılı açıklamada, Sisi'nin Amerika Ulusal Güvenlik Konseyinden bir heyeti kabul ettiği belirtildi. Görüşmeye Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ve Genel İstihbarat Teşkilatı Başkanı Halid Fevzi'nin de katıldığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ala Yusuf, Amerikalı heyet ile Sisi arasındaki görüşmede Filistin-İsrail barış görüşmelerinin yeniden başlatılması konusunun ele alındığını belirtti.

Sisi de "Mısır iki taraf arasında barışın sağlanması, 4 Haziran 1967 sınırlarında ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti kurulması için aralıksız mesaisini sürdürüyor" dedi.

Filistin ve İsrail arasındaki barış görüşmeleri, 2014'te bir netice alınamadan sonlanmıştı.

ulusalkanal.com.tr