Yürümesi bile imkansızken başarıya koştu
DOĞUŞTAN kalça çıkığı nedeniyle peş peşe 8 ameliyat geçiren ve 'yürümesi imkansız' denilen Gökçe Nas Oğuzlar'ın yaşama tutunma azmi örnek oldu. Ailesinin desteğiyle ayağa kalkan, ilk ve orta eğitimin ardından Gediz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazanan 21 yaşındaki Gökçe, engellilerin zorlu dünyasını kağıda döktü, dört kitap yazdı. Mezun olurken tüm üniversite onu yürekten alkışladı.
Zamanında teşhis edilemeyen kalça çıkığı nedeniyle tam 8 kez bıçak altına yatan Gökçe, ilkokul 3'üncü sınıfa kadar annesi ve yakınları tarafından kucakta okula götürülüp getirildi. Uygulanan tedavi sonucunda 9 yaşından itibaren destekle yürümeye başladı, yaşama sıkıca tutundu, hep başarılı bir öğrenci oldu. Yazar olmak istiyordu, bunun eğitimini almak için Gediz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazandı, Ankara'dan İzmir'e taşındı. Engellerin nasıl aşılabildiğini gösterdiği azmi, yüksek not ortalaması ve yaşam sevgisiyle herkesin hayranlığını kazandı. Bir yandan da engellilerin eve hapsedilmemeleri, hayatın bir parçası olabilmeleri için yaşadıklarını, duygularını kağıda döktü, dört kitap birden yazdı. Diplomasını Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik'in elinden aldı. Tören alanını dolduran yüzlerce kişi onu ayakta alkışladı. Gökçe Nas'ı kutlayan Prof. Dr. Çevik, "Üniversitemizde sadece eğitim görmedi, hayat dersi de verdi. Bu azmiyle çok iyi yerlere geleceğine ve hep örnek olacağına yürekten inanıyorum" dedi.
İNSAN İSTERSE BAŞARIR
Başarıda engel tanımayan Gökçe Nas da, diploma töreninde "İnsan isterse her şeyi başarır, şu hayatta geçilemeyecek engel yok" dedi.Tek üzüntüsünün topuklu ayakkabı giyememek olduğunu dile getiren Gökçe Nas, şunları söyledi:
"Hiç topuklu ayakkabı giyemeyeceğimi biliyorum, bunu kendime dert etmiyorum. Çok istediğim Gediz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olup, yazarlık yolunda artık diplomamla ilerleyecek olmak benim için mutlulukların en büyüğü. Engelleri aşmamda bana hep güç veren anneme, aileme ve Rektörümüz Prof. Dr. Seyfullah Çevik başta tüm hocalarım ile önceki öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Benimle aynı kaderi paylaşanların kendilerini engelli ve dezavantajlı görmemeleri gerektiğini düşünüyorum. İstersek her şeyi başarabiliriz, bunu yapacak gücümüz var. Tek yapmamız gereken, yaşama dört elle sarılmak ve hayata azimle bağlanmak. Engelliler, önlerine konulan 'okuyamazlar, çalışamazlar, evden dışarı çıkmamalılar' gibi engellere kesinlikle takılmasın, aileleri de onların ellerinden tutsun, yollarını açsın."
DHA