HSYK'dan Ergenekon hakimlerine inceleme

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Ergenekon hakimleri hakkında inceleme kararı aldı. Kara onay için, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a gönderilecek. Onay gelirse, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyeleri hakkında inceleme ve soruşturma yapılacak.

HSYK'dan Ergenekon hakimlerine inceleme

HSYK, Ergenekon Mahkemesi'ne bakan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri hakkında inceleme kararı aldı. Karar, Ergenekon Mahkemesi'nin olay yaratan açıklaması ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın sözlü suç duyurusunun ardından geldi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 3'üncü Dairesi, 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin durumunu görüşmek üzere toplandı. Toplantıdan Ergenekon Mahkemesi başkanı Hasan Hüseyin Özese ve üyeleri Sedat Sami Haşıloğlu ve Hüsnü Çalmuk hakkında oy çokluğuyla inceleme kararı çıktı. İnceleme kararına gerekçeli kararın yazılmaması neden oldu.

Karar, onay için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a gönderilecek. Onayın ardından hakimler hakkında inceleme ve soruşturma yapılacak. Mahkemenin dün yaptığı açıklamalarla ilgili değerlendirme daha sonra yapılacak.

13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, dün yaptığı açıklamada, tahliye taleplerini reddetmiş ve özel görevli mahkemeleri Meclis'in kapatamayacağını savunmuştu.

ulusalkanal.com.tr

hsyk ergenekon bekir bozdağ hakim inceleme