Geleceğin savaş teknolojisi

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Lütfi Öksüz ve ekibi, "elektromanyetik fırlatma sistemi" geliştirdi. Geleceğin savaş teknolojisi için oldukça önemli olan sistem içine konulan metalleri barut yerine elektromanyetik enerji ile 500 metre fırlatabiliyor. Öksüz ve ekibi sistemi geliştirmek için destek bekliyor.

Geleceğin savaş teknolojisi

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Lütfi Öksüz ve ekibi, içine konulan metalleri barut yerine elektromanyetik enerji ile fırlatabilen sistem geliştirdi.

Öksüz ve ekibi Teknokent bünyesinde 5 yıl önce kurdukları şirketlerde Ar-Ge üzerine faaliyetlere başladı. Araştırmaların ana konuları plazma sistemleri, nanoteknoloji ve elektromanyetik sistemler oldu.

Ekip yaklaşık 3 ay önce "elektromanyetik fırlatma sistemi" projesine başladı. Ve sonunda elektromanyetik dalgalarla metal fırlatan sistem geliştirildi.

Elektromanyetik dalgalarla enerji üretimi geleceğin savaş teknolojisi için oldukça önemli. Profesör Öksüz'e göre bu sistem top, füze ve tank mermisi kullanımı için de kullanılabilir. Sistemle fırlatma sayısı artırabilir. Dünyada bu sistemi savaş gemilerine monte eden ülkeler bulunuyor.

Kurulan sistemin şu andaki hızı saniyede 300 metre. Öksüz ve ekibi sistemi geliştirebilmek ve dünya seviyesine ulaşabilmek için destek istiyor.

ulusalkanal.com.tr