Eski Ergenekon Mahkemesi Başkanı'ndan sert eleştiri

Ergenekon Mahkemesi'nin sürgüne gönderilen Başkanı Köksal Şengün, gerekçeli kararı çok sert sözlerle eleştirdi. Şengün, "Bulamadılar bir şey, ne yapacaklar? Süsleme Sanatı yaptılar" dedi. Şengün, Balyoz Davası'nda da benzer hukuksuzlulukların yaşandığına dikkat çekti. Tanıklık yapabileceğini belirtti.

Ergenekon Mahkemesi'nin sürgüne gönderilen Başkanı Köksal Şengün, gerekçeli kararı değerlendirdi. Şengün, "Bulamadılar bir şey, ne yapacaklar? Süsleme Sanatı yaptılar" dedi.

17 bin sayfa gerekçeli karar olur mu? Ciddi bir eylem bile yok. Bir tek Danıştay cinayeti var. O da nasıl birleşti, ortada.

Milliyet Gazetesi'ne konuşan Şengün, gerekçeli kararın delil ve bilgilere göre yazılması gerektiğini, hayali ya da ütopik karar yazılamayacağını vurguladı.

"Danıştay Davası ile çoğu konuda 'bağlantı bulamadık' diyor. O zaman niye birleştirildi? Açık ve net delillerle ortada olan birşey yok. O kararı (birleştirme kararı) o zaman Yargıtay verdi. İşgüzar Yargıtay işte. Gittiler savcı Zekeriya Öz'le inceleme yaptılar, bulguları incelemeden Yargıtay'a yolladılar. O şekilde bağladılar"

Mahkemenin 51 dosyayı gereksiz yere incelediğini belirten Şengün, "Birbirini tanımayan, kanlı bıçaklı olan insanlar örgüt yapıldı. Siyasi bir dava" dedi.

Köksal Şengün "tanık olur musunuz?" sorusuna "Olurum tabii. Bildiğim her şeyi anlatırım" yanıtını verdi.

Şengün, Yargıtay süreci ile ilgili de konuştu.

Yargıtay'ın ne yapacağını bilmiyorum ama çok da bir şey yapacağını sanmıyorum. Balyoz'u ne yaptılar? 'Adil karar vereceğiz' dediler ama hepsini onadılar. O dosyada ne vardı? Hiçbir şey. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil, yazık.

ulusalkanal.com.tr