Melih Gökçek'e kötü haber! Yeni bir soruşturma açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında “haksız kazanç” suçlamasıyla YENİ bir soruşturma (2015/8558) başlattı. Türkiye’yi sarsan büyük yolsuzluk operasyonunun yapıldığı 17 Aralık 2013’te Pursaklar’da tam 6 daire birden satın aldığı ortaya çıkan Gökçek’in, bu daireleri nasıl aldığı soruşturma konusu oldu.

Melih Gökçek'e kötü haber! Yeni bir soruşturma açıldı

Gazeteci Bekir Batu’nun yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada “hakaret-iftira” suçlamasıyla savcılıkta ifade veren Gökçek, bu kez de “haksız kazanç” suçlamasıyla Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcılığı tarafından ifadeye çağrıldı. Pursaklar Tapu Müdürlüğü de, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdiği yazıda Gökçek’in daha önce inkar ettiği 6 daireyi tam da 17 Aralık’taki yolsuzluk operasyonu yapıldığı gün tapuda bizzat kendi üzerine geçirdiğini resmen doğruladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek’e kötü haber. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la yaşadığı polemikle gündeme gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bu kez de hakkında başlatılan “haksız kazanç” soruşturması nedeniyle zorda. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca (soruşturma no 2015/8558) başlatılan soruşturmayı Memur Suçları Soruşturma Bürosu yürütüyor.

17 ARALIK’TA PURSAKLAR’DA 6 DAİRE BİRDEN ALDI Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Bekir Batu‘nun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada Gökçek’in ifadesine başvurulacak. Gazeteci Bekir Batu, savcılığa sunduğu dilekçesinde “2 Ekim 2014 tarihinde gerek kendi gazetesinde gerekse Aydınlık Gazetesi’nde Gökçek’in 17 Aralık tarihinde büyük rüşvet operasyonu yapılırken Ankara Pursaklar’da tam 6 adet daire birden satın aldığını ve söz konusu haberi tapu kayıtlarıyla belgelendirdiğini ancak bu haberden sonra Gökçek’in kendisine sosyal medya üzerinden hakaret ettiğini” savundu. Kendi üzerine tapulu daireleri inkar eden Gökçek’in “Haksız kazanç- iftira- hakaret” suçlarından cezalandırılmasını isteyen Gazeteci Batu, Gökçek’in kendisi hakkında @06melihgokcek hesabından attığı twitleri ve söz konusu dairelerin tapu kayıtlarını da savcılığa delil olarak sundu.

GÖKÇEK ATTIĞI TWİTLER NEDENİYLE İFADE VERDİ Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gökçek hakkında yapılan suç duyurusunun “iftira ve hakaret” kısmını Basın Suçları Soruşturma Bürosu’na, “haksız kazanç” kısmını da Memur Suçları Soruşturma Bürosu’na dağıttı. İkiye ayrılan soruşturma, iki ayrı savcı tarafından başlatıldı. Gökçek, geçtiğimiz günlerde “Hakaret ve iftira” suçlarına bakan Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Mehmet Taştan‘a soruşturmayla ilgili ifade verdi.

ARSAM İMAR DEĞİŞİKLİĞİNE UĞRADI MÜTEAHHİDE VERDİM

Gazeteci Bekir Batu’ya twitter yoluyla hakaret ve iftira atmadığını savunan Gökçek, hakkındaki tüm suçlamaları reddetti. Gökçek savcılıktaki ifadesinde, 17 Aralık’ta tapuya kaydedilen kendisi adına kayıtlı 6 daireden 3 tanesinin, arsa payı olarak kendine ait olduğunu geri kalan 3 tanesinin de müteahhide ait olduğunu savundu. Gökçek ayrıca, Ankara Pursaklar’daki arsayı 2000’li yıllarda satın aldığı, arsasının 2009-2010 yıllarında ise imar değişikliğine uğradığını ve akabinde arsayı 3 daire karşılığında müteahhide verdiğini söyledi.

PURSAKLAR TAPU MÜDÜRLÜĞÜ: BU BİNADA 6 DAİRE GÖKÇEK’İN

Öte yandan Pursaklar Tapu Müdürlüğü de Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdiği 30 Mart 2015 tarihli 210109 sayılı cevabi yazısında, şüpheli Melih Gökçek’in mülkiyetinde 6 daire göründüğünü ve dairelerin tapudaki işlem tarihinin 17 Aralık 2013 tarihli (Türkiye’yi sarsan büyük yolsuzluk operasyonunun yapıldığı gün) olduğunu vurguladı. İbrahim Melih Gökçek’in, Pursaklar Mahallesi 242 ada 12 parselde bulunan 541 metrekarelik taşınmaza 03.08.1993 yılında satış yoluyla malik olduğu, yapılan imar değişikliği ile bu yerin daha sonradan 95012 ada ve 6 parsel olarak değiştirildiği, Gökçek’in burada 541/2250 metrekare oranında pay sahibi olduğu belirtildi. Yazıda söz konusu arazide, Pursaklar Tapu Müdürlüğü kayıtlarına göre Gökçek’in bizzat kendi üzerine kayıtlı 6 adet dairesinin bulunduğu belirtildi. Böylece Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu yapılırken tapuda 6 daireyi üzerine geçirdiği resmen tescillenmiş oldu.

MEMUR SUÇLARI BÜROSU’NDA İFADE VERECEK

Öte yandan Ankara Basın Bürosu Savcılığı’nda yürütülen soruşturmanın yanı sıra Gökçek için bu kez de “haksız kazanç” suçlamasıyla Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcılığı tarafından soruşturma açıldı. Savcılığın önümüzdeki günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ifadesine başvuracağı ve Pursaklar’daki dairelerin ne şekilde alındığını soracağı, Gökçek’in haksız kazanç elde edip etmediğini soruşturacağı öğrenildi. Savcılık eğer bu soruşturma sonrasında dava açmaya karar verirse Gökçek bu kez de hakim karşısına çıkacak ve söz konusu daireler nedeniyle “haksız kazanç” suçlamasıyla mahkemede yargılanabilecek.

BATU; “GÖKÇEK’İN KİMSEYE HAKARET ETME ÖZGÜRLÜĞÜ YOK”

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu; “Sayın Melih Gökçek, belgeleriyle yayınladığım bir haberden dolayı benim hakkımda hakaret içeren twitler atmış, beni yalan haber yazmakla itham etmeye yeltenmiştir. Yazdığım haberin doğru ve belgeli olduğu Pursaklar Tapu Müdürlüğü tarafından da resmen teyit edilmiştir. Kişilik haklarımızı korumak ve herkesin yargı önünde eşit olduğunu göstermek için olayı yargıya taşımak zorunluluğu doğmuştur. Siyasetçiler istedikleri kadar şov yapabilirler ancak gazeteciler olarak bizler belgelerle konuşuruz. Sayın Gökçek’in özür dilemesi ve hatasını kabul etmesi durumunda hukuki mücadelen iyi niyet göstergesi olarak vazgeçebilirim. Neticede hepimiz merhamet sahibi insanlarız” diye konuştu.

Kaynak: Sarıyer gazetesi