Bin 700 muvazzaf subay-astsubaya soruşturma başlatıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yaklaşık bin 700 muvazzaf subay-astsubay ve 400 civarında sivil memur hakkında Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması başlatıldı. Edinilen bilgilere göre, F tipi soruşturmalarını yürüten birimler karşılıklı bilgi paylaşımı yapıyor.

Bin 700 muvazzaf subay-astsubaya soruşturma başlatıldı

Türk Silahlı Kuvvetler içinde yuvalanmış F tipi örgüt elemanlarına karşı soruşturma başlatıldı. Soruşturma, bin 700 muvazzaf subay-astsubay ve 400 kadar sivil memur hakkında yapılıyor.

1-4 Ağustos günlerinde yapılacak Yüksek Askeri Şura öncesinde Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yer alan F tipi örgüte karşı operasyon genişletiliyor.

Aydınlık Gazetesi, muvazzaf subaylarla ilgili inceleme yapan kaynaklara ulaştı. Kaynaklar, “F tipi soruşturmaları yürüten birimler birbirleriyle temas halinde” açıklaması yaptı. Karşılıklı bilgi paylaşımı ile sağlık bir sonuç alınmaya çalışıldığını belirten kaynaklar, yürütülen soruşturmalarla ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı.

Bilgilere göre, Fethullahçı Terör Örgütü ile bağı kesinleşen isimler belirlenirse yargıya teslim edilecek. Ardından da bu kişilerin TSK ile ilişiğinin kesilip kesilmemesine kurumu karar verecek.

"GİZLENMEK İÇİN HER YOLU DENİYORLAR"

TSK içindeki F tipi örgüt elemanlarının kendilerini kurtarmak için her yolu denediğini de kaydeden yetkililer örgüt elamanlarının davranışlarıyla ilgili şu bilgiyi verdi:

"FETÖ elemanları kendilerini kurtarmak için her yolu deniyorlar. F tipi örgüte bayrak açan mı istersiniz, dikkat çekmemek için ordu evlerinde eşiyle içki içen mi? Aşırı bir şekilde Tayyip Erdoğan’a destek veren mi? Örgüt soruşturmalarını sulandırmak için taktik geliştiriyorlar. F tipi örgütle ilgisi olmayan isimleri F tipi örgüt elemanı olarak ihbar ediyorlar."

Bir yandan da İzmir’de aralarında amirallerin de bulunduğu muvazzaf askerlere yönelik operasyon sürüyor.

Bu kapsamda İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 18 general ve amiral ile albay yarbay gibi üst rütbeli askerlerin örgütle bağlantılarını tespit ettiği belirtildi. Yeni Şafak’ın haberine göre, operasyonlar hız kesmeden devam edecek.

ulusalkanal.com.tr