İş Bankası kanalıyla milyonlarca doların f tipi örgüte aktarıldığı iddia edildi

İş Bankası kanalıyla milyonlarca doların f tipi örgüte aktarıldığı iddia edildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu da konuyla ilgili inceleme başlattı. Bunun üzerine İş Bankası da "bankacılık dışında başka faaliyetimiz yok" açıklaması yaptı. Yaşanan olaylar sonunda bankanın hisseleri yüzde 3 azaldı.

İş Bankası kanalıyla milyonlarca doların f tipi örgüte aktarıldığı iddia edildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu, "F tipi örgüte milyonlarca doların aktarıldığı" iddiasıyla İş Bankası hakkında inceleme başlattı. Konuyla ilgili Hem BDDK'dan hem de İş Bankası'ndan karşılıklı açıklamalar geldi.

İş Bankası "bankacılık faaliyeti dışında başka hiç bir faaliyette bulunmadıklarını" ifade edildi. BDDK da öncelikli olarak denetim görevlileri aracılığıyla bankadaki hesap hareketlerinin inceleyeceği duyuruldu.

Bu gelişmelerin ardından İş Bankası'nın borsadaki hisseleri yüzde 3 oranında değer kaybetti.

Hükümetten de konuyla ilgili açıklama Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den geldi. Zeybekçi, "İş Bankası Türk Bankacılığının önemli aktörlerinden birisidir. İş bankası hayali söylemlerle yıpratılmayacak kadar da güçlüdür" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da "BBDK ya da TMSF’nin bir tasarrufu olur ama bize ulaşan bir şey yok. Resmi makamların açıklamalarını dikkate almalısınız" dedi.

ulusalkanal.com.tr

iş bankası iddiası kanalı