Trump'a yönelik azil soruşturması raporu açıklandı

Dünya kamuoyu Londra’daki NATO Zirvesi’ne kilitlenmişken ABD’den sıcak bir haber geldi. Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi azil soruşturması raporunu yayımladı. Raporda ABD Başkanı Donald Trump, görevini kötüye kullanmakla suçlanıyor. Rapor Adalet Komitesi’ne gönderildi.

Trump'a yönelik azil soruşturması raporu açıklandı

ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki azil soruşturması raporu yayımlandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna Devlet Başkanı ile telefon görüşmesi sızdırılmış ardından da ABD Başkanı için azil soruşturması açılmıştı.

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi raporda Trump’ı görevini kötüye kullanmakla suçladı.

Raporda "Trump'ın, siyasi rakibi Joe Biden hakkında soruşturma açıldığının açıklanması için Ukrayna'ya baskı yapmak amacıyla makamını kullandığına ilişkin net bulgular var" denildi.

300 sayfalık rapor kamuoyuna açıklanarak, bundan sonraki azil soruşturması sürecini yürütecek olan Adalet Komitesi'ne gönderildi.

Beyaz Saray ise rapora tepki gösterdi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada “tek taraflı bir yalanın ardından, İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff ve Demokratlar, Trump’ın yanlış yaptığına dair bir kanıt üretemediler. Bu rapor, Demokratların hayal kırıklığından başka bir şeyi yansıtmıyor” denildi.

ulusal.com.tr

abd donald trump