Savcı:'Ergenekon terör örgütü' yoktur

Çağlayan adliyesinde Ergenekon davasını etkileyecek bir duruşma görüldü. Profesör Doktor Mehmet Haberal'ın doktorlarına Ergenekon üyeliği iddiasıyla açılan davada savcı Sait Kunt mütalaasını sundu. Doktorların beraatini isteyen Cumhuriyet savcısı, "Ergenekon adında bir silahlı terör örgütünün varlığı ispat edilememiştir" ifadelerine yer verdi

Savcı:'Ergenekon terör örgütü' yoktur

"Ergenekon isminde bir terör örgütü yok." Cumhuriyet savcısı Sait Kunt bu tespitle Prof. Dr. Mehmet Haberal'in doktorlarına açılan davada beraat istedi.

5'i doktor 8 sanığın yargılandığı dava İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Cumhuriyet savcısı Sait Kunt, esas hakkında mütalaasını sundu.

Mütalaada Haberal'in Ergenekon tutuklusu olduğu dönemde hastanede yatılı tedavi edilmesi yönünde rapor hazırlayan doktorlar için beraat kararı verilmesi istendi.

Savcı Kunt, yargı kararı ile sabit olan bir terör örgütünden bahsedilemeyeceği için, örgüte yardım suçlamasının fiilen mümkün olmadığını söyledi. "Varlığı kanıtlanamayan bir terör örgütüne yardım iddiasıyla kimseye ceza verilemez" dedi.

Mütalaanın ardından son sözleri alınan sanıklar da beraatlerini talep etti. Mahkeme dosyayı inceleyerek karara bağlamak için duruşmayı erteledi.

Özel görevli mahkemelerin kapatılmasıyla Yargıtay'da temyiz aşamasında olan Ergenekon dosyası da İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne devredilmişti.

Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr