Anteks İşçileri Sahipsiz değil!

Fabrikalarının kapandığı Ekim 2013'ten beri, maaş, ihbar ve kıdem tazminatlarını alamayan Anteks İşçilerine direnişlerinin 3.gününde DİSK, KESK ve TTB Bölge temsilciliklerinden destek geldi.

Anteks İşçileri Sahipsiz değil!

DİSK Genel İş Bölge temsilcisi Cemal Aybar, DİSK Bölge Binasından yaptığı açıklamada, yoksulluğun pençesine atılan işçilerin fabrikadaki demirbaşlara sahip çıkabilmek için nöbet beklediklerini kaydetti. Cebinde ekmek parası olmayan işçilerin dava açabilmesi için gerekli olan parayı dahi ödeyemeyeceklerini ifade eden Aybar, eylemi fabrikaya zarar vermek için değil, alacakları karşılığında teminat gördükleri malzemelere sahip çıkmak için gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Aybar işverene yönelik çağrısını şöyle dile getirdi:" İşveren ortaya çıkmalı, niyetini ve samimiyetini, ki varsa eğer göstermelidir. Çünkü bu taraf, yani emek tarafı aylardır emek ve samimiyetini ortaya koymuştur. Şimdi patronlar yıllardır üzerinden para kazandıkları insanlara en azından insani borcunu ödemelidir." Konuşmasının sonunda Cemal Aybar, vali, emniyet müdürü ve tüm yetkilileri yapıcı olmaya ve sorunu çözmeye çağırdı.

Yapı Kredi Bankasının fabrikayı haczinden sonra hangi işverenle görüşeceklerini bilmeyen Anteks direnişçileri, Cumartesi gününden beri fabrika nöbetlerini sürdürüyor.

Haber: Merve Demirağ Fotoğraf: Mühübe Demirbaş