İstanbul'da büyük yangın!

İstanbul'da dün akşam çıkan yangınlar kısa sürede etkili oldu. Pendik, Sultanbeyli ve Tuzla'da çıkan yangınlar itfaye tarafından güçlükle kontol altına alındı.

İstanbul'da büyük yangın!

İstanbul Anadolu yakasında 3 ayrı ormanlık alanda çıkan yangın korkuttu.

İlk yangın 17:30 sularında Pendik Kurtköy Mecidiye Mahallesi ormanlık alanda çıktı. Nedeni henüz bilinmeyen yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Yurttaşların ihbarı ile olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını bir saat içinde kontrol altına aldı.

Sultanbeyli'ndeki yangın ise akşam saatlerinde Kurnaköy Mahallesi Uzundere Mevkii'nde meydana geldi. Bölgedeki ufak otların tutuşmasıyla başlayan yangın kısa sürede ormanlık alana sıçradı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına hem havadan, hem karadan müdahale etti. Bu sırada çevrede oturan yurttaşlar da alevleri ellerine aldıkları çalılarla söndürmeye çalıştı. Yangın 3 saat sonra kontrol altına alınabildi.

Bir diğer yangın da Tuzla'da çıktı. Tuzla Piyade Okulu'nun bulunduğu ağaçlık alanda çıkan yangın kısa sürede etkili oldu. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri ve iş makinaları sevk edildi.

Havadan ve karadan müdahale edilen yangın güçlüklükle kontrol altına alındı. Aynı yerde 15 gün önce de yangın çıkmış, büyük çapta ormanlık alan kül olmuştu.

ulusalkanal.com.tr