RTÜK sınırları zorluyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu sınır tanımadı, Ulusal Kanal'a bu defa da valilik açıklamalarına aykırı haber yaptığı için ceza kesti.

Hatay Valiliği'nin " Ahmet Atakan yüksekten düştü" açıklamasına karşın "Atakan'ın gaz bombası ile vurulduğu" iddialarını gündeme getirmek ceza gerekçesi oldu. Ulusal Kanal'a CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, görgü tanıkları ve Atakan'ın otopsisine giren doktor Selim Matkap'ın açıklamalarını haberleştirdiği için 11 bin 886 lira para cezası verildi.

RTÜK'ün ceza gerekçesinde; "resmi makamların açıklamalarına itibar edilmeyerek Ahmet Atakan'ın ölümüne polisin neden olduğu dile getirilmiştir." ifadelerine yer verildi. Metinde milletvekili doktor ve görgü tanıklarının ifadelerinden alıntılar yapıldı, Ulusal Kanal'ın haber başlığı olarak "ZULMÜNÜZ ARTSIN" ifadesini kullandığı vurgulandı.

Oy çokluğuyla alınan karara RTÜK Üst Kurul üyeleri Süleyman Demirkan ve Ali Öztunç muhalefet etti. Öztunç muhalafet şerhinde resmi açıklamaların her zaman tutarlı olmadıuğına dikkat çekti, çarpıcı örnekler verdi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın; Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesiyle ilgili skandal açıklamalarını hatırlattı.

Öztunç, gündemdeki dershane tartışmasına da dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarının derahanelerle ilgili iddiaları yalanlamasına rağmen, bir çok televizyonda aksi yönde haberler yer aldığını vurguladı. Öztunç bu haberlele ilgili de cezai yaptırım uygulanması gerekeceğini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr