Amsterdam, Berlin ve Paris'teki maçlar öncesi teyakkuza geçildi

Brüksel saldırıları sonrası Avrupa'da gözler futbol müsabakalarına çevrildi. Yarın Amsterdam'da oynanacak Hollanda-Fransa, Cumartesi günü Berlin'de oynanacak Almanya-İngiltere ve 29 Mart'ta Paris'te oynanacak Fransa-Rusya maçları öncesi Avrupa teyakkuza geçti

Amsterdam, Berlin ve Paris'teki maçlar öncesi teyakkuza geçildi

Belçika'daki saldırılar sonrası Avrupa ülkeleri, milli maçlarda yaşanabilecek terör saldırılarına karşı alarma geçti.

Paris'te oynanan Fransa-Almanya hazırlık karşılaşması sırasında stat çevresinde yaşanan saldırılar, ardından Hannover'da oynanması gereken Almanya-Hollanda maçının bomba şüphesi ile iptal edilmesi, futbol düşkünü Avrupa'da güvenlik önlemlerinin artırılmasına neden oldu.

İngiliz basınına göre Avrupalı güvenlik birimleri özellikle 3 maç üstünde duruyor. Bu maçlar yarın Amsterdam'da oynanacak Hollanda-Fransa, cumartesi günü Berlin'de oynanacak Almanya-İngiltere ve 29 Mart Salı günü Paris'te oynanacak Fransa-Rusya maçları.

Hollanda-Fransa hazırlık karşılaşması öncesi yoğun güvenlik önlemleri alındı. Hollandalı güvenlik güçleri, istasyonlara giriş çıkışları sıkı kontrol altına alacak. Stad çevresine araçların park etmesinin yasaklanması da gündemde. Fransa Futbol Federasyonu'da milli takımı için özel koruma ekibi oluşturdu.

İngiltere federasyonundan ise "Berlin'de cumartesi akşamı Almanya ile oynanacak hazırlık maçı öncesi herhangi bir güvenlik endişesi taşımıyoruz" açıklaması geldi. İngiliz yetkililer "Program ve güzergâhda değişiklik yapılmayacağını, kendi güvenliklerinin çok sıkı olduğunu" duyurdu.

ulusalkanal.com.tr