Tunceli Valiliği: 14 terörist öldürüldü

Tunceli 'de aralarında üst düzey PKK'lı teröristlerin de bulunduğu sığınaklara operasyon düzenlendi. Sığınaklara sızan Jandarma Özel Harekat timleri 14 teröristi inlerinde etkisiz hale getirdi.

Tunceli Valiliği: 14 terörist öldürüldü

Tunceli Valiliği'nden operasyonla ilgili açıklamada "Tunceli merkez Kutu Deresi bölgesi sınırları içerisinde Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nca icra edilen operasyon kapsamında; 14 bölücü terör örgütü mensubu terörist silah ve teçhizatıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiş olup, 1 kahraman askerimiz hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanarak tedavi altına alınmıştır. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmektedir" denildi.

Tunceli Valisi Osman Kaymak da operasyonda ölü ele geçirilen teröristler arasında örgütün üst düzey sorumlularının da bulunduğunu, kimlik tespiti çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Öldürülen 14 PKK'lının son iki yıldır Tunceli- Erzincan karayolunu kesen grup olduğunun tespit edildiğini belirten Vali Kaymak, "Öldürülen teröristlerin Tunceli-Erzincan yolunda çok sayıda güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, bir askerin kaçırılması ve bölgedeki bir çok saldırı eylemini gerçekleştiren grup olduğu tespit edilmiştir. Bölgedeki operasyon yoğunlukla devam etmektedir" dedi.

terörist tunceli valiliği kutudere