Uzay alanında iş birliği teklifinin ilk adımı atıldı

Rus Kozmonot Aleksandr Lazutkin, gelişen Türk Rus dostluğunun uzay alanında da iş birliğine dönüşmesinin önemli olduğunu söyledi. Ulusal Kanal’a özel açıklamalar yapan Lazutkin, Türkiye’de uzayla ilgili hedeflediği çalışmaları da anlattı. Lazutkin, uzay çalışmalarını teşvik için eğitimler vereceğini ifade etti.

Uzay alanında iş birliği teklifinin ilk adımı atıldı

Ünlü Rus Kozmonot, Ankara Moskova iş birliğinin önemine değindi. Türkiye'de uzay alanında yapılacak çalışmaların ayrıntısını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ankara'ya ilettiği uzay alanında iş birliği teklifinin ilk adımı atıldı. Rusya Federal Uzay Ajansı Roscosmos (Roskosmos), Rusya ve Türkiye'nin hükümetler arası çerçeve anlaşma hazırlayacağını açıkladı. Rusya’da Türk astronotların yetiştirilmesi de açıklamayla onaylandı. Bu kapsamda 2023’te uzaya Türk astronotların gönderilmesi bekleniyor.

Gelişmeleri yakından takip eden Rus Kozmonot Aleksandr Lazutkin (Aleksandır Lazutkin) bir üniversitede konferans vermek üzere Ankara'ya geldi. Konferans öncesi Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı.

Lazutkin, Türk astronotlar yetiştirilmesi için elinden geleni yaptığını ifade etti.

Rus kozmonot, Türkiye'deki eğitimlerde uzayla ilgili temel prensip ve ilkelere ilişkin bilgiler sunacaklarını söyledi.

ulusal.com.tr

ulusal kanal