Düğünlere ve nikahlara yeni düzen

Düğün, nikah salonları ve aile sağlığı merkezlerinde alınacak önlemler belirlendi. Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı rehbere göre açık hava düğünleri tercih edilmeli, sosyal mesafeli oyunlar seçilmeli ayrıca aile sağlık merkezlerinde triaj yani ön muayene uygulaması da devam edecek.

Düğünlere ve nikahlara yeni düzen

Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleriyle Kovid-19 ile mücadele kapsamında 2 yeni rehber daha hazırlandı. Rehberde düğün ve nikah salonlarına yönelik düzenlemelerde ele alındı.

Rehbere göre tören ve düğün boyunca maske kullanımı sürecek, nikahlar ve düğünler açık havada yapılacak ve mümkün olduğu kadar kısa tutulacak.

Önlemlere göre, düğün ve nikah salonlarında 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde planlama yapılacak. Nikah salonunda oturma düzeni her yöne en az 1 metre sosyal mesafe olacak şekilde sağlanacak.

Ayrıca düğün sırasında sosyal mesafenin korunamayacağı oyun, dans, halay ya da gösteri yapılmayacak. Toplu fotoğraf çekimleri yerine sosyal mesafeli çekimler gerçekleştirilecek.

Yakın teması önlemek amacıyla takılar sandık ya da benzeri bir toplama kutusuna bırakılacak.

Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı diğer rehber ise aile sağlık merkezlerinde alınacak önlemleri içeriyor. Sağlık ocaklarında triaj yani ön muayene uygulamasına devam edilecek.

Triyajdaki sorulardan herhangi birine “Evet” yanıtı verildiğinde derhal kişiye tıbbi maske takılacak. Kişi, birinci basamak sağlık tesisinin Kovid-19 için ayrılmış muayene odasına alınacak. Burada hasta tekrar değerlendirilerek, ateşi ölçülecek.

ulusal.com.tr