Fezlekeden Yalı Ataköy projesi çıktı

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar için hazırlanan yolsuzluk fezlekesinden, İstanbul 5'inci İdare Mahkemesi’nin durdurma kararı verdiği Yalı Ataköy projesi çıktı. Felekede, Bayraktar'ın "İmar planlarına aykırı olarak projeye izin verildiği" iddia edildi.

Fezlekeden Yalı Ataköy projesi çıktı

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar için hazırlanan fezlekeden "Yalı Ataköy Projesi" çıktı.

İstanbul Ataköy’de sahil şeridindeki 80 dönümlük arazide yer alan Yalı Ataköy Projesibir hafta önce bir mahkeme kararıyla gündeme gelmişti.

İstanbul 5'inci İdare Mahkemesi’nde açılan davada mahkeme, TOKİ ortaklı projelerle ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bilirkişiler planların "kamu yararına uygun olmadığı" yönünde rapor hazırlamıştı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre Yalı Ataköy Projesi Erdoğan Bayraktar için hazırlanan fezlekeye, "İmar planlarına aykırı olarak yapılan projeye izin verilmesi" iddiasıyla girdi. Fezlekeyi hazırlayan Savcı Mehmet Yüzgeç, "Arsanın otel alanı olarak ihaleye çıkmasına rağmen, ihale şartlarına aykırı olarak şirket tarafından konut olarak satıldığını" tespit etti.

Fezlekeye, eski bakan Bayraktar ile bakanlık bürokratları arasındaki dinleme kayıtları da girdi. 16 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştiği iddia edilen görüşnede Bayraktar'ın bürakoratına Mehmet Ali Karaman'a "Çözelim şu işi. Sattık çuvalla para aldık" sözleriyle talimat verdiği öne sürülmüştü.

ulusalkanal.com.tr