Eşref Kolçak hayatını kaybetti! Hastaneden açıklama

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Eşref Kolçak yoğun bakımda tedavi gördüğü Gemlik Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. 92 yaşındaki ünlü sinema sanatçısı, sanat hayatı boyunca 200'e yakın sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı. Kolçak'ın cenazesi yarın Gemlik Asım Kocabıyık Camisi'nde kılınacak namazın ardından Belediye Mezarlığında defnedilecek.

Türk sinemasının usta isimlerinden Eşref Kolçak 92 yaşında yaşama gözlerini yumdu.

Akciğerinde sıvı toplanması nedeniyle Çekirge Devlet Hastanesinde müşahede altında tutuluyordu. Bir süre önce de Gemlik Devlet Hastanesine sevk edilmişti.

Hastaneden yapılan açıklamada, Kolçak'ın genel durum bozukluğu ve zatürre tanısı ile hastaneye yatırıldığı bildirildi.

Kolçak, 8 gün önce de hipoksik solunum ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle solunum cihazına bağlandı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yeşilçam denilince ilk akla gelen isimlerdendi. Erzurum'un İspir ilçesinde 1927'de başlayan yaşam yolculuğunda, 200'e yakın sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı.

Ünlü sinema sanatçısı Kolçak gönülden bağlı olduğu meslek yaşamında bir çok ödül de aldı. 1961 yılında Türk Filmleri Yarışması'nda Namus Uğruna filmi ile "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, 2000'de Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Güle Güle filmi ile "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" Ödülü ve yine Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 2003 yılında Yıldırım Önal Anı Ödülü'ne layık görülmüştü.

Kolçak'ın cenazesi yarın Gemlik Asım Kocabıyık Camisi'nde kılınacak namazın ardından Belediye Mezarlığında defnedilecek.

Eşref Kolçak