Avrupa ülkeleri kısıtlamalarını esnetmeye başladı

Avrupa ülkeleri kısıtlamalarını esnetmeye başladı. Almanya ve Avusturya hayatı normalleştirmeye yönelik adımlar attı. İşte Avrupa’da son durum..

Avrupa ülkeleri kısıtlamalarını esnetmeye başladı

Avrupa'da kovid-19 ile mücadele ederken, kısıtlamalarda gevşetiliyor. Bazı ülkeler, salgının yayılma hızının yavaşlamasıyla tedbirleri kaldırmaya başladı.

Avusturya'da normalleşme sürecine geçti. 15 Mayıs'tan itibaren okulların iki aşamada tam kapasiteli olarak kapılarını açması kararlaştırıldı. İlk ve ortaokulların 15 Mayıs'ta, liselerin ise 29 Mayıs'ta yeniden açılacağını duyurdu.

Tedbir amacıyla sınıflardaki öğrenci sayısı azaltılacak. İki gruba ayrılan sınıfların ilk kısmı pazartesi ve çarşamba, ikinci kısmı da perşembe ve cuma günleri eğitim görecek.

Almanya'da tedbirler esnetilerek okullar açılmıştı. Almanya Eğitim Bakanı Anja Karliczek ise öğrencilere maske takma zorunluluğu getirilmesi istedi.

Öte yandan Almanya'da hafif solunum rahatsızlığı olanlara Kovid-19 testi yapılması talep edildi.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Yunanistan'da öğretmen ve öğrenciler sokakalara döküldü. Başkent Atina'da hükümetin eğitim reformlarını protesto etti. Eylemciler maskeleri ile pankart açarak, eylem yaptı.

Çekya ise bilançonun hafiflemesi ile dışarı çıkma ve seyahat etme yasakları sonlandırıldı.

Hollanda'da son hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin geçti .

Avrupa Birliği 3’üncü ülkelere kişisel koruyucu ekipman ihracatının ön izne tabi tutulmasını uzatma kararı aldı. Buna göre, maske, gözlük ve koruyucu giysilerin ihracatı 30 gün için ön izninle yapılabilecek.

ulusal.com.tr

almanya avrupa avusturya