Beşiktaş - Kardemir Karabükspor: 3 - 0

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ilk maçında evinde Kardemir Karabükspor'u 3-0 mağlup etti.

Beşiktaş - Kardemir Karabükspor: 3 - 0

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Volkan Bayarslan, Yusuf Bozdoğan, Habip Tiryaki, Oğuzhan Uğurlu(4. Hakem)

Beşiktaş: Günay, Serdar, Milosevic, Pedro, Tosic, Gökhan(Dk.67 Motta), Necip, Veli(Dk.71 Eslem), Kerim, Cenk(Dk.77 Muhammed Enes), Mustafa

Yedekler: Hüseyin, Beck, Eslem, Olcay, Motta, İsmail, Muhammed

Teknik Direktör: Şenol Güneş

K. Karabükspor: Ercüment, İsmail, Bekir, İlhan(Dk.46 Mert), Alexe, Köksal, Recep(Dk.63 Murat), İzzet, Neagu, Cemil, Kokalovic(Dk.46 Alpay)

Yedekler: Ramazan, Zenke, Alpa, Murat, Oğuz, Emre, Mert

Teknik Direktör: Elvir Balic

Goller: Cenk (Dk.45+1, 67), Kerim (Dk.59)

Sarı Kart: Cemil (Dk.55)

Beşiktaş - Kardemir Karabükspor maçının ardından

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş: "Galibiyeti hak ettik"

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Balic: "Devrenin son saniyelerinde yediğimiz golle moralimiz bozuldu"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası'nda Kardemir Karabükspor'u 3-0 yendikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli teknik adam, grupta, kağıt üzerinde kendilerini zorlamaya en yakın takımla karşılaştıklarını ifade ederek, "Oyun olarak aldığımız 3-0'lık galibiyeti hak ettik. Bizim için güzel bir maç oldu" dedi.

Oyun ve oyuncu kalitesi bakımından rakiplerinden bir gömlek daha üstün olduklarını kaydeden Güneş, "İlk yarıda yavaş oynadık ve önde daha az bastık. Rüzgar lehimize olmasına rağmen az şut attık. İkinci yarıda bunları daha iyi yaptık" şeklinde konuştu.

Güneş, karşılaşmanın ikinci yarısında kafasında açılma olan ve oyuna devam edemeyen Cenk Tosun'la ilgili, "Kafasına dikiş attılar" derken, Necip Uysal'ın da maç içinde hafif bir sakatlık geçirdiğini ifade etti.

Buarada Siyah-beyazlı ekipte 9 ay sonra forma giyen Veli Kavlak'la ilgili bir soru üzerine Şenol Güneş, "Veli'nin sahaya çıkıp oynaması önemliydi. Çünkü korkusu vardı. 'Hocam daha sonra gireyim' düşüncesi vardı. Ben de 'Tam tersine ne kadar oynayabilirsen o kadar oyna' dedim. İyi ya da kötü oynaması benim için ölçü olmayacaktı. Sadece oynaması gerekiyordu. Geç olsun, iyi olsun. Şu anda sağlık olarak eski dönemine dönüyor. İyi çalışıyor. Umarım ki, verimi iyi olur ve bize fayda sağlar" diye konuştu.

Şenol Güneş, kaleci Tolga Zengin'in sakatlığıyla ilgili de bilgi vererek, "Sakatlığı devam ediyor. Tedavisini oldu. Henüz idmana çıkmadı. Yarından itibaren durumuna bakacağız" dedi.

CENK TOSUN'A DİKİŞ

Bu arada siyah-beyazlı futbolcu Cenk Tosun, maçın ikinci yarısında sakatlandı. Mücadelenin 76. dakikasında rakibiyle kafa kafaya çarpışan ve oyuna devam edemeyen futbolcu, tedavisinin ardından direkt soyunma odasına gitti. Cenk Tosun'un yerine Muhammed Enes Durmuş oyuna dahil oldu. Cenk'in kafasına dikiş attıkları öğrenildi.

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Elvir Balic ise, "Özellikle ilk yarıda iyi oynadık. Devrenin son saniyelerinde yediğimiz golle moralimiz bozuldu. İkinci yarıya da iyi başladık. Skor 1-0 iken yüzde yüz bir tane pozisyonumuz vardı. Onu değerlendirseydik belki farklı olabilirdi" şeklinde konuştu.

Beşiktaşlı futbolcu Veli Kavlak: "9 ay sonra oynamak çok tuhaf bir duyguydu"

Geçirdiği 3 ameliyatın ardında tam 271 gün sonra Kardemir Karabükspor kupa maçı ile sahalara dönen Veli Kavlak, maç içinde yaşadığı heyecanı ve duygularını, "Şu an çok mutluyum ama ilk başlarda çok tuhaf bir duyguydu benim için" şeklinde dile getirdi.

Tecrübeli oyuncu henüz eksikleri olduğunu söylediği açıklamasında; "Şu an çok mutluyum ama ilk başlarda çok tuhaf bir duyguydu benim için. 9 ay futboldan uzak kaldım, 3 tane ameliyat geçirdim, bir türlü olmadı. Çok zor bir dönemdi. Bazı insanlar gelir mi, dönmez dediler ama ben hep inandım. Bu konuda başkanımız, hocamız hep destek oldular, O'nlara çok teşekkür ediyorum, Viyana'daki arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum" dedi.

Veli Kavlak sözlerine şöyle devam etti;

"Şu an diyecek başka bir şey yok. Hala ufak bir sıkıntım var ama eskisi gibi değil. Önceden demişlerdi, 3 ameliyat geçireceksin çıkıp oynayacaksın ama sıkıntı olacak, zor olacak diye. Biraz sıkıntım var ama yolun sonuna geldik gibi.

En büyük umudum ikinci devreye kadar %100'e ulaşmak. Psikolojik olarak o kadar hazır değildim. Galatasaray maçından sonra bu hafta iki tane idmana çıktım. Hocamla konuştum 'seni oynatacağım' dedi. Bu gün ilk onbirde şans verdi. Ben de elimden geleni yaptım ama biraz daha sıkıntım var. Onları da aşacağız yolun sonuna geldik inşallah."

22 Mart'ta oynanan Fenerbahçe maçında sakatlanan Veli Kavlak, aradan geçen 9 ayda 3 ameliyat geçirmiş ve 1.5 aydır idmanlara başlamıştı. DHA