HDP'li eş başkanlar Yunanistan'a kaçtı

İstanbul’da PKK adına sözde mahkeme kurup yargılama yaptıkları gerekçesiyle, aranan HDP Beyoğlu İlçe Eşbaşkanları’nın Yunanistan’a kaçtıkları belirlendi. Operasyonda gözaltına alınan 10 kişi de adliyeye sevk edildi.

HDP'li eş başkanlar Yunanistan'a kaçtı

Terör örgütü PKK adına İstanbul’da sözde mahkeme kurup yargılama yaptıkları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı çıkarılan HDP'li Beyoğlu İlçe Eşbaşkanları Yunanistan'a kaçtı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 17 şüpheliye yönelik gözaltı kararı verildi. Ekipler önceden belirlenen 20 adrese operasyon düzenledi.

Şüphelilerin ev ve iş yeri adreslerine yapılan baskınlarda çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi. Operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet sorguları tamamlanan 10 kişi daha sonra İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. 7 şüpheliye ise ulaşılamadı.

Firari olan 7 kişiden 2'sinin HDP Beyoğlu İlçe Eşbaşkanları Ahmet T. ve Rakiye D. oldukları belirlendi. Emniyet güçlerinin yürüttüğü çalışmalar sonrası iki Eşbaşkanın da Yunanistan'a firar ettikleri tespit edildi.

ulusalkanal.com.tr

hdp