Ethem Sarısülük davasında flaş gelişme

Haziran ayındaki halk ayaklanmasında, Ankara’da yaşamını yitiren Ethem Sarısülük davası, olaylı geçti. Sanık polis Ahmet Şahbaz'ın tutuklanma talebi reddedildi, duruşma iki Aralık gününe ertelendi. Mahkeme önünde Ethem için buluşan gruba polis, biber gazıyla müdahale etti.

Ethem Sarısülük davasında flaş gelişme

Haziran direnişinde Ankara'da şehit olan Ethem Sarsülük davası Ankara'da görüldü, duruşma olaylı bitti. Duruşma 2 Aralık'a ertelendi. Polis Ethem için Adliye önünde toplanan gruba müdahale etti.

Güvenlik gerekçesiyle Şnlıurfa'ya tayin edilen sanık polis Ahmet Şahbaz duruşmaya katılmadı. Ethem'in annesi Sayı sarısülük sanıuk polisin duruşma salonuna gelmemesine tepki gösterdi. Anne Sayfı Sarısülük Mahkeme Başkanı'na, “Ben katil polisin suratını görmek için buraya geldim. Senin yüzünü görmek için değil. Jandarmayı niye çağırdınız buraya” diye çıkıştı.

Mahkeme daha önce yaşanan olayları gerekçe göstererek duruşmayı basına ve izleyicilere kapalı yapma kararı aldı. Mahkeme içinde ve dışında alınan olağanüstü tedbirler tansiyonu yükseltti. Mahkeme kararı açıklanınca salonda kargaşa çıktı. Mahkeme, Ethem'i başından vuran polis Ahmet Şahbaz'ın tutuklanma talebini reddetti. Mahkeme ayrıca sanık polisin Şanlıurfa'dan telekonferans yöntemiyle duruşmaya katılmasına karar verdi.

Mahkeme kararı dışarıda bekleyen kalabalığa ulaşınca tepkiler yükseldi. Davaya takip etmek için Adliye önünde toplanan gruba polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Müdahale sonrası ortalık karıştı. Adliye koridorları biber gazıyla doldu, nefes almak zorlaştı.

ES//

Dağılan grup tekrar toplandı, müdahale de devam etti. Ethem için toplanan kalabalık Güvenparka yürümek istedi. Polis buna da izin vermedi, gruba yönelik gözlatı yapmaya başladı.

Ankara Emniyetinin Ankara İl Jandarma Komutanlığı'ndan takviye ekipler istendiği öğrenildi. Polis helikopteri de havadan grubu takip etti.

Olaylar sonrası yaralananlar oldu, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Ethem'i vuran polis tutksuz yargılanacak. Önümüzdeki duruşma 2 Aralık günü görülecek.

Yoğun gazdan dolayı adliyenin içinde nefes alınmıyor.

Fotoğraflar twitter.com'dan alınmıştır.

ulusalkanal.com.tr

ankara dava Ethem Sarısülük ahmet şahbaz