İsrail'den 11 yıl sonra Suriye itirafı

İsrail yönetimi 11 yıl sonra itiraf etti. İsrail Ordusu, Suriye'de 2007 yılında nükleer reaktör olduğu sanılan bir mevzinin ortadan kaldırıldığı hava saldırısını üstlendi. İsrail Savunma Bakanı, 11 yıl sonra gelen bu açıklamanın, İran'a bir mesaj olduğunu belirtti

İsrail'den 11 yıl sonra Suriye itirafı

2007 yılında Suriye'ye yaplan hava saldırısı, 11 yıl sonra açıklığa kavuştu. İsrail'den yıllar sonra itiraf geldi.

İsrail ordusu, 6 Eylül 2007'de Suriye'ye düzenlenen hava saldırısına ilişkin kamuoyuna açıklama yaptı. Açıklamada saldırı sırasında kaydedilen canlı görüntüler, fotoğraflar ve istihbarat belgeleri açıklandı.

Şam'ın 450 kilometre kuzeydoğusundaki Deyrizor bölgesinde bulunan bir tesise 8 adet F-15 uçağıyla çok gizli hava saldırısı düzenlendiği ifade edilen açıklamada saldırının "İsrail için tehdit oluştuğu" gerekçesiyle yapıldığı kaydedildi.

Saldırıdan sonra verilen askeri raporda, tesisin "tümüyle tahrip edildiği ve hasarın onarılmaz boyutta olduğu" da bildirilmiş.

O dönemde dünyada geniş yankı bulan saldırıyla ilgili Suriye İsrail'i suçlamış, ancak hiçbir İsrailli yetkiliye konuşma izni verilmemişti.

İsrail'in saldırıyı 11 sonra üstlenmesi kafalarda soru işareti oluştururken, Tel Aviv'den yapılan açıklamada saldırının bugün İran'a mesaj olduğu belirtildi.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman yaptığı açıklamada, "Son yıllarda düşmanlarımızın motivasyonu arttı ama İsrail silahlı kuvvetlerinin gücü de aynen arttı. Ortadoğu'da herkes bu denklemi içselleştirse iyi olur." dedi.

ulusal.com.tr

suriye israil itiraf