Gaşıgullin: İlişkileri daha fazla geliştirmek istiyoruz

“Türkiye ile; uzaydan otomotive, eğitimden enerjiye her alanda ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz." Bu sözler, Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Temsilcisi Aidar Gaşıgullin’e ait. Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği EkoAvrasya, “Türkiye-Rusya ilişkilerinde yeni dönem için yol haritası” başlıklı bir çalıştay düzenledi. Ticari ilişkilerin gelişmesi için çözüm önerileri sunan katılımcılar “ekonomik işbirliğinin siyasi sorunları çözeceği” konusunda hemfikir.

Gaşıgullin: İlişkileri daha fazla geliştirmek istiyoruz

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği EkoAvrasya, Ankara’da bir otelde Rusya Türkiye ilişkileri ile ilgili önemli bir çalıştay düzenledi.

Açılış konuşmasını EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren yaptı. Eren, çalıştayı iki ülke ilişkilerinin daha fazla gelişmesi için yaptıklarını açıkladı.

Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Temsilcisi Aidar Gaşıgullin de katılımcılar arasındaydı. Rus temsilci, iki ülkenin ticaret hacmini geliştirmesini istediklerini belirtti.

Türkiye-Rusya Parlamentolararası Dostluk Grup Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Recai Berber de iki ülke ilişkilerinin önemine değindi.

Berber, ülkeler arasındaki ekonomik sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı, siyasetçilerinin önünü açmak gerektiğini söyledi.

Çalıştay’da geçen ay öldürülen Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov da anıldı.

Haber: Ersan Pekin

Kamera: Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr