3 kişiyi diri diri yaktılar!

Hindistan'ın kuzeyinde, Müslümanlara ait evlerin yakılması sonucu 3 kişinin öldüğü olaylarla ilgili 14 kişi gözaltına alındı. Ülkede geçen hafta kayıp bir Hindu gencin cesedi bulunmuş, çıkan gösterilerde Müslümanlar, Hindu saldırganların hedefi olmuştu.

3 kişiyi diri diri yaktılar!

Hindistan'ın kuzeyindeki Bihar eyaletinde geçen hafta kalabalık bir grup, Müslümanlara ait onlarca evi ateşe vermiş, üç Müslüman yanarak ölmüştü.

Olay, Müslüman bir kıza âşık olan 19 yaşındaki Hindu gencin ölü bulunmasının ardından yaşanmıştı. Gencin babası, oğlunun bir Müslüman tarafından kaçırıldığından şüphelendiğini söyleyince gösteriler çıkmış, Müslüman yerleşim yerlerine saldırılar olmuştu.

Emniyet güçlerine göre en az yirmi ev ateşe verildi. Olayla ilgili başlatılan ve yüzlerce polisin görev yaptığı soruşturmada en az 14 kişiyi gözaltına aldı.

1,2 milyarlık Hindistan nüfusunun yaklaşık yüzde 12'si Müslüman. Ülkenin kuzeydoğusunda 1 ay önce Müslüman köylerine düzenlenen saldırılarda aralarında kadınlar ve çocuklarında olduğu 52 kişi ölmüştü. Mayıs ayındaki saldırılarda ise çoğu Müslüman 32 kişi hayatını kaybetmişti.

ulusalkanal.com.tr

hindistan 3 kişi