Kayıp astsubay Türkiye'de!

Kilis'ten Suriye tarafına geçtiği 1 Ocak'ta kaçırılan astsubay Özgür Örs serbest bırakıldı. Örs'ün kurtarıldığını Başbakan Ahmet Davutoğlu, twitterdan duyurdu. Davutoğlu, "Astsubay, MİT’in düzenlediği operasyon sonrasında Türkiye'ye getirildi" dedi.

Kayıp astsubay Türkiye'de!

Kilis'ten geçtiği Suriye tarafında kaçırılan Astsubay Özgür Örs serbest bırakıldı.

1 Ocak'ta kaçırılan Astsubay'ın serbest bırakıldığını Başbakan Ahmet Davutoğlu sosyal medyadan duyurdu. Davutoğlu, "MİT operasyonuyla yuvasına dönmekte olan askerimize, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Astsubayımızın ülkemize dönüşü nedeniyle milletimizin gözü aydın" ifadelerini kullandı.

Örs’ün Türkiye’ye ulaşmasının ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile bir telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

Ancak Özgür Örs'ün nasıl kurtarıldığına dair net bilgilerin paylaşılmaması akıllarda soru işareti bıraktı. Bölge kaynakları, Astsubayı IŞİD'in kaçırdığı ihtimali üzerinde yoğunlaşmıştı. Genelkurmay İletişim Daşire Başkanı Ertuğrul Gazi Özkürkçü ise, Astsubay'ı IŞİD'ın kaçırdığına dair net bir bilgi olmadığını dün açıklamıştı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuyla ilgili konuştu. Arınç da astsubayın nasıl kurtarıldığına dair bilgi vermedi.

Bir iddiaya göre, IŞİD iki IŞİD militanının verilmesi karşılığında astsubayı serbest bıraktı. Daha öncede IŞİD'in kaçırdığı Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu görevlileri için de takas yapıldığı iddiası gündeme gelmişti.