Dolar'da kritik hafta (23 Ocak dolar fiyatları)

Dolar yeni haftaya 3 lira 77 kuruş seviyesinde başladı. Ancak bu hafta doların seyrini belirleyecek 3 önemli gelişme yaşanacak. Amerika'nın yeni başkanı Donald Trump'un kararları piyasalara da etki edecek. Yarın toplanacak olanın Merkez Bankası faiz kararını verecek. Ve kredi derelendirme kuruluşu Fitch Türkiye ile ilgili kredi notunu açıklayacak

Dolar'da kritik hafta (23 Ocak dolar fiyatları)

Piyasalar için kritik hafta başladı. Yeni haftaya 3 lira 77 kuruş seviyesinden başlayan doların nabzını bu hafta yaşanacak olan 3 önemli gelişme belirleyecek.

Dövizin seyrine etki edecek olan başlıklardan biri Amerika'daki başkanlık süreci.

Görevi devralan Donald Trump'ın dünya ticaretini ve dolayısı ile kurları etkileyebilecek kararları dikkatle izlenecek. Trump ilk olarak serbest ticaret anlaşmalarını hedef almıştı. Dünyada yeni kur savaşlarını tetikleyebilecek bu gelişmenin yansımaları merak konusu.

Doların yönünü çizecek bir başka gelişme de içeride yaşanacak. Merkez bankası döviz piyasasındaki dalga boyunu dengelemek istiyor. Gözler yarın yapılacak olan Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu toplantısında. Merkez Bankası faiz kararını verecek. olacak.

Peki faiz kararından piyasa ne bekliyor. 1 puanlık artış bekleyen de var 150 puanlık bekleyen de. Ancak ekonomistlerin çoğu 50 baz puanlık artışta hemfikir. Politika faizinin 8.50'ye çıkartılması bekleniyor. Koridor faizi üst bandında artış beklentisi ise 10 baz puan.

Merkez Bankası'nın faizi artırmaması ya da sınırlı bir artırım yapmasının doları yükseltmesi, 1 puan veya üzerindeki faiz artırımlarının doları frenlemesi bekleniyor.

Cuma günü ise kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye için not kararını açıklayacak. Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede tutuyor.

ulusalkanal.com.tr

dolar kaç tl dolar türk lirası Merkez Bankası dolar ne kadar dolar kaç lira euro türk lirası