Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim yanıtı: ''Size buradan ekmek yok sabrınız varsa 2023'ü bekleyin''

AK Parti grubunda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir kez daha erken seçim olmayacağını söyledi. CHP ve İyi Parti'den gelen erken seçim çağrılarına yanıt veren Erdoğan, ''Sabrınız varsa 2023'ü beklersiniz'' dedi. Erdoğan, CHP’nin vali, kaymakam ve askeri personellere yönelik ''militan'' suçlamasına da tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim yanıtı: ''Size buradan ekmek yok sabrınız varsa 2023'ü bekleyin''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP ve İyi Parti'den gelen erken seçim çağrılarına ilişkin net yanıt verdi. 2023 yılını işaret etti:

- Tek vaatleri Tayyip Erdoğan'ı indirmek olan bir muhalefete bu millet iktidarı vermez.

- Zannediyorlar ki oradan bir şey kopartırız. Ya size burada ekmek yok. Sabrın varsa Haziran 2023’e kadar kapıda bekleyeceksin. Daha çok işimiz var bizim. Sizin programınız yok...

Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısı ve Erzurum-Erzincan il kongresinde konuştu. Her iki yerdeki konuşmasında da vali, kaymakam, asker ve yargı mensuplarına yönelik yapılan ''militan'' suçlamasını değerlendirdi. CHP'nin PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile yaptığı işbirliğine dikkat çekti:

- Terör örgütüne 'arkadaş' devletin valisine 'militan' iftirası atıyorlar.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ''Dava açmazsanız namertsiniz.'' sözleriyle karşılık verdi.

Erdoğan'dan yanıt gecikmedi:

- Dava açma zamanı gelmiştir. Cumhuriyetin ilk partisini, bölücü örgütün payandalığını üstlenen yüksek siyaset oyunlarını millet başlarına geçirecektir. Bölücü örgütün uzantılarıyla kurduğu ittifaktan dolayı CHP, siyasi parti kimliğini giderek kaybetmektedir. Terör örgütü mensubuna 'arkadaşlar' demek bunların meşrebinde kibarlık. Belediyelerine ortak etmek işbirliği.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargı ve ekonomi alanındaki reform çalışmalarına ilişkin de konuştu:

- Yakında yeni reform paketlerini milletimizle paylaşmaya başlayacağız. Türkiye’yi ekonomide güven ikliminin geliştirilmesine kadar geniş bir alanda gelişmesini sağlayacak bu reformlara kavuşturacağız.

chp türkiye ak parti hdp İyi Parti erken seçim 2023 Reform