Eski AKP'li bakandan gündem yaratacak açıklamalar

Cemaat ile ilgili tedbirlerin alındığı MGK kararının altında imzası olan Abdüllatif Şener, kararın Ergenekon davasını etkileyebileceğini belirtti. İrticayla Mücadele Eylem Planı iddiasını hatırlatan Şener, "Yargılamaların bile tekrar, yeni baştan yapılmasını gerektirecek bir niteliğe sahiptir" dedi.

Fethullah Gülen cemaatiyle ilgili tedbirlerin alınmasının kararlaştırıldığı MGK kararında imzası olan Eski AKP'li Bakan Abdüllatif Şener, belgeyle ilgili konuştu.

Vatan Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Şener, konunun İrticayla Mücadele Eylem Planı ile Ergenekon Davası'nda gündeme geldiğini hatırlattı.

“Dursun Çiçek ve bu çerçevede çok sayıda asker, sivil, gazeteci, aydın yargılandı. Üstelik o belge Ergenekon yargılama sürecini de topyekün etkilemiştir. Kararların verilmesinde o belgenin doğrudan etkisi olmuştur. Ama bugün basına bir başka belge sızmıştır. Bu belge daha önceki tüm kararları hukuken de gözden geçirmeyi gerektirecek niteliğe sahiptir.”

Şener, Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkında verdiği "Laiklik karşıtı fiillerin odağı" kararı ve MGK kararının, İrticayla Mücadele Eylem Planı olduğu iddia edilen dokümandaki suçlamaları ortadan kaldırdığını söyledi

ulusalkanal.com.tr