Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araç patlatıldı. Olayda 2 polisimiz şehit oldu. 19'i polis 23 kişi de yaralandı. Patlama kentin birçok noktasından duyuldu. Teröristlerin iki araçla geldiği, patlama sonrası kaçtığı iddia ediliyor. Kentteki 1 Mayıs kutlamaları da iptal edildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı

1 Mayıs'ta Gaziantep'ten saldırı haberi geldi.

Demokrasi Meydanı'nın bulunan İl Emniyet Müdürlüğü önünde saat 09.20 sıralarında patlama yaşandı..

1 Mayıs nedeniyle müdürlüğün önü bariyerlerle çevriliydi. İddiaya göre iki araç barikatı aşarak alana girdi.

İlk anda otomatik silahla ateş açan teröristler, polislerin karşılık vermesiyla kaçmak istedi.

Bu sırada ikinci araçtaki bomba infilak ettirildi.

Olayda 2 polis şehit oldu. 18'i polis 22 kişi yaralandı. Yaralılar ilk müdahalenin ardından hastanelere kaldırıldı.

Saldırıyı biri canlı bomba 3 IŞİD militanı tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. İnceleme başlatan polis, bombalı araçla saldırı düzenleyen kişinin kimliğine ulaştı. Saldırıya düzenleyen İsmail Güneş'in evine operasyon düzenleyen polis, baba Süleyman Güneş'i gözaltına aldı. Bu esnada baba Güneş'in “Vatan bizim vatanımız, İslam bizim İslamımız" diye bağırması üzerine yaklaşık 20-30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Patlamanın ardından bölge tamamen yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Kentin can damarı olan bölgede bulunan kamu ile iş merkezlerinin camları kırıldı, büyük hasar oluştu.

Polis telsizlerinden sahte 112 ambulansı ile Emniyet Müdürlüğü önüne gelineceği istihbaratı alınarak ekiplerin bu konuda duyarlı olması istendi.

Polis, olay yerinden kaçan ve çıkan çatışmada camlarının kırıldığı belirtilen beyaz renkli bir aracı da her yerde aramaya başladı.

Kentte yapılacak olan 1 Mayıs kutlamaları da iptal edildi.

Öte yandan sık sık IŞİD ve PKK olmak üzere terör örgütlerine yönelik operasyonlar düzenleyen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün böyle bir saldırı istihbaratı bulunduğu bildirildi.

Saldırı istihbaratı nedeniyle dün gece saat 21.30'da Gaziantep Emniyet Müdürü başkanlığında, Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, ilçe emniyet müdürleri ve birim amirleri ile toplantı yaptığı öğrenildi.

Toplantıda saldırı olabileceği ve bunun 1 Mayıs gününe denk getirileceği değerlendirilerek tüm birimlerin uyarıldığı öne sürüldü.

Fotoğraf: AA/Zuhal Kocalar

Fotoğraf: AA/Kerem Kocalar

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

patlama gaziantep emniyet müdürlüğü gaziantep patlama gaziantep canlı bomba