Cizreliler evlerine dönüyor

Cizre'deki operasyonların önemli bölümünün tamamlanmasıyla 78 günlük sokağa çıkma yasağı belirli saatler için kaldırıldı. Sabah 05. 00 ile akşam 19. 30 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak ilçede yurttaşlar evlerine dönmeye başladı. Yasağın kaldırılmasıyla PKK'lıların yarattığı tahribat da ortaya çıktı.

Cizreliler evlerine dönüyor

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağı belirli saatlerde kaldırıldı. Yasağın kaldırılmasıyla yurttaşlar evlerine dönmeye başladı.

Cizre'de 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tarafından yönetilen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nda önemli bir aşama geride bırakıldı. İlçedeki teröristlerin temizlenmesi, kazılan çukurların kapatılıp kurulan bariyerlerin kaldırılması ve tuzaklanmış patlayıcıların imha edilmesiyle sokaklar yurttaşlar için güvenli hale getirildi.

Sabah saat 05.00 itibariyle sokağa çıkma yasağının belirli saat aralıkları için kaldırılmasıyla Cizreliler mahallelerine dönmeye başladı. İlçe girişinde oluşturulan güvenlik ve arama noktasında uzun araç kuyrukları oluştu. Yurttaşlar kimlik kontrolü ile alındı.

Yasağın kaldırılmasıyla PKK'lı teröristlerin Cizre'de neden olduğu tahribat ve yıkım da ortaya çıktı.

Güvenlik güçleri ilçeye dönen yurttaşlara tuzaklanmış patlayıcılar konusunda uyarılarda bulundu. Hasar tespit ve alt yapı onarım çalışmaları da yasağın kaldırılmasıyla başladı. İlk çalışma ara sokaklardaki molozların kaldırılması ve kopan elektrik şebekesinin onarımı için yürütüldü. Marketler ve işlek caddelerde yoğunluk dikkat çekerken Cizre Kaymakamlığı da vatandaşlara gıda yardımını sürdürdü.

İlçede sabah 05.00 ila akşam 19.30 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak. 78 günlük operasyonların bilançosu da açıklandı; PKK'lıların el yapımı patlayıcılarla tuzakladığı 699 barikat kaldırıldı, 252 çukur kapatıldı, bin 425 el yapımı patlayıcı imha edildi ve 666 terörist etkisiz hale getirildi.

Öte yandan, yasağın kaldırıldığı ilk saatlerde Cudi Mahallesi'nde bir patlama meydana geldi. Nedeni bilinmeyeden patlamada 1 çocuk ile 1 kadının yaralandığı öğrenildi. Yaralılar Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ulusalkanal.com.tr