Wall Street Journal: Almanya Türkiye’ye yardım yapacak!

ABD'de yayınlanan Wall Street Journal gazetesi, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve Türk Lirası'ndaki değer kaybı karşısında Almanya'nın yardım seçeneklerini değerlendirdiğini yazdı. Gazeteye konuşan Avrupalı yetkililerin birkaç seçenek üzerinde durduğu ifade ediliyor.

Türkiye, Amerikan yaptırımları ile mücadele ederken Almanya yardım seçeneklerini gündeme aldı. Konu, ABD'de yayınlanan Wall Street Journal gazetesinde de yer aldı. Gazete, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve Türk Lirası'ndaki değer kaybı karşısında Almanya'nın yardım seçeneklerini değerlendirdiğini yazdı.

Haberde gazeteye konuşan Avrupalı yetkililerin birkaç seçenek üzerinde durduğu ifade ediliyor, "koordineli bir kurtarma paketi dile getirilen seçenekler arasında" deniyor.

Habere göre gündeme gelen diğer yardım seçenekleri ise kamu bankaları tarafından proje yeni bazlı kredilerin açılması veya doğrudan ikili yardım anlaşmalarıyla kaynak aktarılması olarak sıralanıyor.

"Berlin Türkiye'de ekonomik bir çöküşün Avrupa'ya da sıçramasından, Orta Doğu'da yeni bir istikrarsızlık unsuru haline gelmesinden ve Kuzey'e doğru yeni bir göç dalgasını tetiklemesinden endişe ediyor" denen haberde, ismini açıklamayan Alman yetkililerin yorumları da yer alıyor.

Gazeteye konuşan bir Alman yetkilinin "Türkiye'yi istikrarlı hale getirebilmek için ciddi çaba gösteririz. Başka bir seçeneğimiz yok" ifadelerine yer veriliyor.

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilisinin ise bir kurtarma paketi için görüşmelerin yürütüldüğüne dair iddiaları yalanladığı bilgisine yer veriliyor.

ulusal.com.tr