Yüz koruyucu siperlik üretimi

Gecesini gündüzüne katıp Kovid-19'la mücadele eden sağlık emekçileri için adeta seferberlik var. Kırıkkale'de bir öğretmen, kendi evinde sadece bir haftada 225 siperlik üretti

Yüz koruyucu siperlik üretimi

Sadece bir haftada 225 siperlik üretti, üretmeye de devam ediyor.

Kahraman sağlık emekçileri için herkes kolları sıvadı. Tüm yurtta koruyucu siperlik maske üretilmeye başlandı.

İşte o yerlerden biri de Kırıkkale. Bir ortaokulda görev yapan gönüllü öğretmen, Kovid-19 tedbirleri kapsamında sağlık çalışanları için kendi evinde bir haftada 225 siperlik üretiyor.

Tüpraş rafinerilerinin bulunduğu 4 ilde Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yaptı. Toplam 30 ortaokulda "Robotik Kodlama, Üç Boyutlu Modelleme, Üretim Beceri" sınıfları oluşturuldu.

Sağlık çalışanları için koruyucu siperlik maske üretildi. Üretilen maskeler maskeler, İl Sağlık Müdürlüklerine teslim ediliyor.

Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği,kamu görevlilerine 27 bin 600 yüz siperliği bağışladı.

Dernek, salgın sonrasında ortaya çıkan cihaz ve ekipman ihtiyaçlarının karşılanmasına destekte bulunmak amacıyla üyelerinden yetenek bilgileri topladı.

robotik tanı kiti, solunum cihazı, izolasyon süreçlerinde kullanılmak üzere dijital uygulaması geliştirilmesi gibi bir dizi proje hayata geçirildi. 27 bin 600 yüz siperliği üretildi.

Ankara'da ise genç gönüllüler, günde 15 adet siperlik üretiyor.

Gençler, Polatlı'da 3D yazıcıyla yüz koruyucu siperlik üreterek, koronavirüsle mücadele sürecinde sağlık çalışanlarına ve emniyet mensuplarına destek veriyor.

ulusal.com.tr

kırıkkale