Barzani AKP ortaklığı

Türkiye'nin Irak Merkezi yönetimiyle ilişkilerini gerginleştiren Barzani petrolleri konusunda yeni bir adım atıldı. Reuters'in haberine göre Türkiye ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi milyarlarca dolarlık petrol ve doğalgaz işbirliği anlaşması imzaladı.

Barzani AKP ortaklığı

Türkiye Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimiyle milyarlarca dolarlık petrol ve doğalgaz anlaşması imzaladı. Bilgiyi Reuters ajansına konuşan kaynaklar açıkladı.

Yapılan son anlaşmaya göre başlangıçta Türkiye'ye yılda 10 milyar metreküp doğalgaz akışının sağlanacak. Bu kapsamda ilk gazı Türkiye'ye Genel Enerji getirecek. İlk gazın Türkiye'ye gelişinin 2016 sonu veya 2017 başı olabileceğini kaydedildi.

Bölgesel yönetimden Türkiye'ye yeni bir petrol boru hattı inşa edilmesi de gündeme. Kuzey Irak Enerji Bakanı Ashti Hawrami Kerkük-Ceyhan petrol hattına paralel yeni boru hattı inşa edileceğini açıklamıştı. Yine bir hafta evvel Bölgesel Yönetim Başbakanı Neçirvan Barzani Başbakan Erdoğan'la İstanbul'da görüşmüştü.

Yeni anlaşmaya Irak Merkezi hükümetinin vereceği tepki merak konusu. Zira AKP - Barzani lişkileri uzun süredir Maliki yönetiminin tepkisini çekiyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 10 - 11 Kasım'da Bağdat'ta gitmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP erdoğan barzani petrol