FETÖ soruşturması kapsamında dokunulmazlıklar gündeme gelebilir

Meclis Genel Kurul'u tatile girmeye hazırlanırken, milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırmaya yetkili olan Meclis Karma Komisyonu mesaide olacak. Komisyon, FETÖ soruşturmaları kapsamında herhangi bir vekilin dokunulmazlığının kaldırılmasının gündeme gelme olasılığına karşı tatilde de çalışacak.

FETÖ soruşturması kapsamında dokunulmazlıklar gündeme gelebilir

Meclis Anayasa Komisyonu, Adalet Komisyonu ve iki komisyonun oluşturduğu Karma Komisyon tatile girmiyor.

Genel Kurul'un, Torba Yasa Tasarısı ile Varlık Fonu düzenlemelerinin yasalaşmasının ardından tatile girmesi öngörülüyor. Ancak bazı kritik komisyonlar mesaiye devam edecek.

Karma Komisyon, FETÖ soruşturmaları kapsamında bir vekille ilgili dokunulmazlığın kaldırılması ihtiyacının gündeme gelmesi olasılığına karşı çalışma izni talep etti.

Anayasa Komisyonu ve Adalet Komisyonu ise mini anayasa paketi çalışmalarının tamamlanması olasılığına karşı tatil yapmayacak.

Bazı komisyonların tatil döneminde de çalışabilmesine ilişkin tezkerelerin salı günü Genel Kurul'da kabul edildiği belirtildi. Buna göre, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Dilekçe Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu da çalışmalarına devam edebilecek.

ulusalkanal.com.tr