Meksika'daki Uluslararası Partiler ve Yeni Toplum Buluşması'nda Türkiye'yi Vatan Partisi temsil etti

40 ülkeden 102 örgütün katılımıyla yapılan 19. Uluslararası Partiler ve Yeni Toplum buluşması Meksika'da başladı. Sempozyumda Türkiye'yi Vatan Partisi temsil etti. Sempozyumda, Avrupa ve Ortadoğu'daki son gelişmeler ile emperyalist saldırılara karşı Latin Amerika birliği konuları görüşüldü.

Meksika Emek Partisi tarafından düzenlenen 19. Uluslararası Partiler ve Yeni Toplum buluşması başladı. 40 ülkeden102 örgütün katılımıyla gerçekleşen sempozyumda Vietnam, Küba, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Venezuela gibi ülkeler büyükelçilik düzeyinde temsil edildi. Türkiye'den sadece Vatan Partisi buluşmaya davet edildi. Türkiye'yi Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yunus Soner temsil etti.

Sempozyumun ilk günü, Avrupa ve Ortadoğu'daki son gelişmeler, emperyalist saldırılara karşı Latin Amerika birliği konuları ele alındı. Açılışı etkinliği organize eden Meksika Emek Partisi'den Pedro Vazguez yaptı.

Ardından Venezuela Delegasyonu Başkanı, eski Ekonomi Bakanı ve Latin Amerika Parlamentosu Başkanı Rodrigo Cabezas konuştu. Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi üyesi Cabezas, ABD Başkanı Barack Obama'nın açıklamalarını gündeme aldı ve "Obama bizi ABD'nin ulusal güvenliğine tehdit. Tehdit olan biz değiliz. 29 Milyon nüfusuyla, onlara kıyasla küçük, ama vatansever ordusuyla tehdidi Venezuela oluşturmuyor. Gerçek tehdit onlardır. İnsanlık tarihi, ABD kadar saldırgan bir güç görmedi." dedi.

Amerikan darbesi ile devrilen eski Honduras Devlet Başkanı Manuel Zelaya'nın konuşması salondan büyük alkış aldı. Zelaya konuşmasının ardından Vatan Partisi yetkilileriyle görüştü. Sonra da Ulusal Kanal'a konuştu.

ulusalkanal.com.tr