İşçi Partisi Cumhurbaşkanı adayını açıklamadı!

İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'in Eskişehir gezisi sırasında yaptığı açıklamalar bazı internet sitelerinde, "İşçi Partisi Cumhurbaşkanı adayını açıkladı” gibi başlıklarla yer buldu.

İşçi Partisi Cumhurbaşkanı adayını açıklamadı!

Akşam saatlerinde İşçi Partisi Basın Bürosu Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı

İşte İşçi Partisi Basın Bürosu'ndan yapılan o açıklama:

Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek bugün (10 Mayıs 2014) gerçekleştirdiği Eskişehir gezisinde yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili soruları cevaplandırmıştır.

Genel Başkanımızın ifadeleri çok sayıda haber sitesinde “Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanıadayı” ya da “İşçi Partisi Cumhurbaşkanı adayını açıkladı” gibi başlıklarla yer bulmuştur.

İşçi Partisi Henüz Bir Aday Belirlememiştir

Haber başlıkları gerçeği yansıtmamaktadır. Haber içeriklerinden de anlaşılacağı üzere İşçi Partisi herhangi bir cumhurbaşkanı adayı belirlememiştir. Genel Başkanımız, İşçi Partisi’nin bir aday göstermediğini vurgulamış ve ‘Milli Güçler’ ve cumhuriyet güçlerinin ortak belirleyeceği adayı İşçi Partisi olarak destekleyeceklerini ifade etmiştir. Bu ortak adayın ise Atatürk'ün Çankaya'sına yakışan bir kişilik olması gerektiğini belirtmiştir.

İşçi Partisi Adayını Milli Güçlerle Birlikte Belirleyecektir

Genel Başkanımız Eskişehir Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen’in Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin gelen soru üzerine; Sayın Büyükerşen’in Cumhuriyet Devrimi’nin seçkin önderlerinden olduğunu, hayatının başarılarla dolu olduğunu, ancak milli güçlerin birlikte karar vererek etrafında birliktelik oluşturmaları durumunda kendisini destekleyeceklerini belirtmiştir.

Yukarıdaki açıklamalardan da anlaşılacağı üzere İşçi Partisi, Sayın Yılmaz Büyükerşen’i milli güçlerin etrafında birlik ve beraberlik oluşturması durumunda ve bu güçlerin, elbette İşçi Partisi’nin de birlikte karar vermesi durumunda destekleyeceğini belirtmiştir.

Sonuç olarak, İşçi Partisi herhangi bir cumhurbaşkanı adayı belirlemiş ya da önermiş değildir. Haber başlıkları gerçeği yansıtmamaktadır.

Basına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Doğu Perinçek cumhurbaşkanı işçi partisi aday