Usûlsüz Dinleme Davası'nın ikinci duruşması görüldü

Usulsüz dinleme iddiasıyla F tipi polis şeflerinin de aralarında olduğu 50 polis hakkında açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, yargılananlar arasında Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak da bulunuyor.

Usûlsüz Dinleme Davası'nın ikinci duruşması görüldü

Yasa dışı dinleme yaptıkları gerekçesiyle F-tipi 50 polis hakkında açılan usülsüz dinleme davasının ikinci duruşması görüldü.

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak ile İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Recep Güven’in de bulunduğu 50 polisin yargılandığı davada duruşmanın kapalı yapılmasına karar verildi.

Karar nedeniyle taraflar dışındaki herkes salondan dışarı çıkarıldı.

Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan sanık Ramazan Akyürek, duruşmaya görüntülü sistem üzerinden bağlandı.

İddianamede sanıklar, eski Başbakan Necmettin Erbakan, bazı cumhurbaşkanlığı danışmanları, hakim, gazeteci, iş adamı, siyasetçi, emniyet müdürlerinin de aralarında yer aldığı 48 kişiyi dinlemekle suçlanıyor.

Sanıklara, “suç işlemek için örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik” suçlamaları yöneltiliyor.

ulusalkanal.com.tr