İkinci yargı paketi komisyonda görüşüldü

Meclis Adalet Komisyonu’nda 2’nci yargı paketi üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Ak Parti Milletvekili Abdullah Güler teklife ilişkin komisyona bilgi verdi. Güler "teklif ile hukuk yargılanmasının sadeleştirilmesi ve hızlandırılması amaçlanıyor" dedi.

İkinci yargı paketi komisyonda görüşüldü

İkinci yargı paketi komisyonda görüşüldü.

Meclis Adalet Komisyonu, 3 Haziran saat 11’de toplandı. Komisyon toplantısı Ak Parti Vekili Yılmaz Tunç'un başkanvekilliğinde yapıldı. Komisyonda ikinci yargı paketini içeren teklifin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Ak Partili 128 vekilin imzasını taşıyan teklif ile hukuk yargılamasının sadeleştirilmesi, hızlandırılması ve etkinliğinin artırılması hedefleniyor.

Teklifin sahibi olan Ak Parti İstanbul Vekili Abdullah Güler, komisyona bilgi verdi. Güler, düzenleme ile ticaret mahkemelerinin daha işlevsel ve etkin hale getirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.

Güler, bazı tüketici davalarında dava şartı olarak arabuluculuk getirileceğine de işaret etti. Yargıda daha hızlı bir sürecin sağlanması için çeşitli görüş ve önerilerin dile getirildiğini hatırlattı.

Güler, ayrıca teklifin mahkemelerin uzmanlaşması, ses veya görüntü nakli yoluyla duruşmaların yapılması gibi düzenlemeleri de içerdiğini söyledi.

Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerde vekiller de söz aldı.

MHP Kırıkkale Vekili Halil Öztürk, ikinci yargı paketini desteklediklerini ve düzenlemenin yasalaşması için gerekli katkıyı sağlayacaklarını ifade etti.

İyi Parti Aksaray Vekili Ayhan Erel de söz aldı. Erel, yargılamaların hangi kanallarda tıkandığına ilişkin önemli tespitlerin teklifte yer almadığını savundu. Erel’e göre teklifte bilirkişilikle ilgili düzenleme yer almaması da adaletin gecikmesine neden olacak.

ulusal.com.tr

ak parti Meclis Adalet Komisyonu