Mevsim geçişlerinde yediklerinize dikkat

Bahar mevsimine geçişle birlikte uzmanlardan uyarılar var. Özellikle mevsim geçişlerinde hastalanmamak için nasıl beslenmeliyiz, hangi gıdaları tüketmeliyiz?

Mevsim geçişlerinde yediklerinize dikkat

Kuru baklagil, kabuklu kuruyemiş ve iyi bir kahvaltı. Mevsim geçişlerinde hastalanmamak elimizde.

Havanın bir sıcak bir soğuk olması hastalanmaya davet çıkarıyor. Kovid-19 ile mücadele edilen bugünlerde uzmanlar mevsim hastalıklarına yakalanmamak için uyarıyor.

Ulusal Kanal'a konuşan DiyetisyenNeslihan Aktepe, Kovid-19 virüsüne karşı bağışıklığın kuvvetlendirilmesinin de önemli olduğunu belirtti. Aktepe, özellikle bu dönemde yenilmesi gereken gıdaları tek tek sıraladı:

- Soğan, sarımsak ve trup tüketmeliyiz. D vitamini, deniz ürünleri almamız lazım. Uyku, su, yürüyüş, güneş almak bu dönemde çok önemli.

Güneş Kovid19 ulusal kanal kuruyemiş Gıda d vitamini yürüyüş uyku deniz ürünleri kahvaltı diyetisyen Neslihan Aktepe baklagil