Mevsim geçişlerinde yediklerinize dikkat
Bahar mevsimine geçişle birlikte uzmanlardan uyarılar var. Özellikle mevsim geçişlerinde hastalanmamak için nasıl beslenmeliyiz, hangi gıdaları tüketmeliyiz?
Kuru baklagil, kabuklu kuruyemiş ve iyi bir kahvaltı. Mevsim geçişlerinde hastalanmamak elimizde.
Havanın bir sıcak bir soğuk olması hastalanmaya davet çıkarıyor. Kovid-19 ile mücadele edilen bugünlerde uzmanlar mevsim hastalıklarına yakalanmamak için uyarıyor.
Ulusal Kanal'a konuşan DiyetisyenNeslihan Aktepe, Kovid-19 virüsüne karşı bağışıklığın kuvvetlendirilmesinin de önemli olduğunu belirtti. Aktepe, özellikle bu dönemde yenilmesi gereken gıdaları tek tek sıraladı:
- Soğan, sarımsak ve trup tüketmeliyiz. D vitamini, deniz ürünleri almamız lazım. Uyku, su, yürüyüş, güneş almak bu dönemde çok önemli.