Elektronik sigara zararları

Elektronik sigara zararları

Dünya genelinde uzun süredir ciddi bir furya yaratan ve 2007 yılından bu yana Türkiye’de de aktif şekilde kullanımına başlanan e-sigara ürünleri oldukça yoğun bir talep bulunuyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl teknolojileri ile birlikte geliştirilen ve insanların yaşamları içerisinde son derece önemli etkileri bulunan elektronik sigaraürünleri, insanların sigara bağımlılığından kurtulabilme amacı ile kullanmakta oldukları, içerisine doldurulmakta olunan aromalı veya aromasız nikotin solüsyonu veya diğer adı ile likitin cihaz içerisinde buharlaştırılması ile çalışmakta olan ürünlerdir. Sigara içimi hissiyatı veren ancak kesinlikle sigara içerisinde yer almakta olan yaklaşık olarak 8 bin civarındaki zararlı maddeyi almadan vücudun nikotin ihtiyacının karşılanmasına yardımcı oluyor.

Günümüzde e-sigara olarak da bilinen bu cihazlar, her ne kadar sigarayı bırakma amacı ile tasarlanmış ürünler olsa da sigaranın teknolojik şekli olarak da lanse edilebiliyor. Sigara bağımlılığı konusunda dünya genelinde oldukça geniş kapsamlı ve derinlemesine araştırmalar ve çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede de özelikle elektronik sigaralar ön plana çıkıyor. Çünkü günümüzde sigarayı bırakmak isteyen veya istemeyen tüm sigara bağımlıları açısından çok önemli bir avantaj sunmakta olan bu dijital sigaralar ile birlikte artık insanlar hem maddi yönden hem de sağlık yönünden çok önemli fırsatlardan yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de e-sigaralarda kullanılmakta olunan likit içeriğinde kesinlikle zifir ve katran gibi yaklaşık 8 bin civarındaki zehirli madde bulunmuyor olması da bilimsel alanda bu etkisinin en önemli kanıtlarından birisini oluşturuyor.

Günümüz modern yüzyıl teknolojileri ile birlikte sigara kullanıcılarına e-sigaraya geçiş noktasında sunulmakta olunan oldukça geniş kapsamlı bir model çeşitliliği bulunuyor ki bu modeller arasında iyi önerisinin gerçekleştirilmesi tamamen kişisel sigara içim ve zevk anlayışı tercihlerine kalmakta olduğundan kesin yargılı şekilde bir önerinin gerçekleştirilebilmesi pek de mümkün olmuyor. Her sigara bağımlısının sigaradan aldığı zevk ve sigara içimi tercihlerine göre farklı özelliklere ve performanslara sahip olan e-sigara modelleri bulunuyor ki günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde şu anda e-sigara kullanıcıları e-sigara modu, e-sigara atomizeri veya elektronik sigara likit alımlarını yalnızca elektronik ortam üzerinden gerçekleştirebiliyor.

sigara sıvısı olarak da bilinen bu likit ürünleri içeriğinde farklı miligram derecelendirmesinde nikotin içeren seçeneklere sahip olduğu gibi aynı zamanda da farklı aroma seçenekleri ile tıpkı sigaralarda olduğu gibi farklı tat ve zevklere göre içim gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor. Bu noktada içeriğinde yer alan nikotin oranının ayarlanabiliyor olması sayesinde içim tarzına göre belirlenecek süreler içerisinde nikotin oranlarında düşürme gerçekleştirilebildiği gibi zaman içerisinde tamamen sıfır noktasına getirilerek, sigaradan tamamen kurtulabilme şansına sahip olunabiliyor. Bu gibi özellikleri de günümüz modern yüzyıl dünyasında artık uzmanların ve doğrudan kullanıcı deneyimlerinin ortaya çıkardığı göstergelere göre e-sigara en iyi sigara bırakma yöntemleri arasında ilk sırada kendisine yer buluyor.