Hakkari'de Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli belediyelerine operasyon

Terörle mücadele kapsamında belediye yapılan operasyonlar devam ediyor. Hakkari'de Yüksekova, Şemdinli, Çukurca Belediyelerine operasyon yapıldı. Başkan ve Eş başkanlar gözaltına alındı. Belediye binalarında arama yapılıyor.

Hakkari'de Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli belediyelerine operasyon

Hakari'nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca Belediyelerine operasyon yapıldı.

Terör soruşturması kapsamında Yüksekova Belediye Başkan Vekili Adile Kozay, bu sabah evinde gözaltına alındı. Evinde arama yapılan Kozay, Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, belediyede de arama başlatıldı.

Kozay, 15 Ekim 2015’te Belediye Eş Başkanı Ruken Yetişkin’in terör soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılması ardından vekaleten belediye başkanlığına atanmıştı.

Polis sabah saatlerinde Hakkari’nin DBP’li Çukurca İlçe belediyesine de operasyon yaptı. DBP'li Belediye Başkanı Servet Tunç ve Başkan Yardımcısı Hilal Duman ile birlikte toplam 9 kişi gözaltına alındı.

DBP’li Şemdinli İlçesi Belediyesi de PKK'ya destek veren belediyeler arasındaydı. Polis ekipleri, belediye binasında arama başlattı.

Belediye Eş Başkanı Seferi Yılmaz, sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı. Diğer Eş Başkan Nahide Yıldız ile ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Ayrıca daha öncede terör suçundan 15 yıl hapis cezasına çaptırılan Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu'nun yerine Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim görevlendirilmişti.

Kayyum ataması yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde ise yeniliğe gidildi. 3 yıl önce dönemin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in talimatıyla Türkçe yazan 'Büyükşehir Belediyesi Diyarbakır' yazısının yanına Kürtçesi de eklenmişti.

Türkçe ve Kürtçe yazılar, bugün sabah saatlerinde sökülmeye başlandı. Belediye yetkilileri tabelanın değiştirilerek yenisinin asılacağını bildirdi.

ulusalkanal.com.tr

hakkari yüksekova hakkari çukurca