Evlat nöbeti 1 yılı geride bıraktı

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 1 yılı geride bıraktı…1 yıllık süreçte ne HDP’nin kışkırtmaları, ne PKK’nın tehditleri ne de ölümcül Kovid-19 salgını yıldırabildi anneleri… Kamuoyunda büyük yankı bulan direnişte bir çok aile evladına yeniden kavuştu. İşte Diyarbakır annelerin 1 yıllık o kutsal mücadelesi...

Evlat nöbeti 1 yılı geride bıraktı

Diyarbakır’da anne Hacire Akar, oğlunun dağa kaçırılmasından sorumlu tuttuğu HDP il binası önünde 22 Ağustos 2019'da oturma eylemi başlattı. Oğlunu teröre kurban vermemek için direnen Hacire Anne, 24 Ağustos 2019'da evladına kavuştu.

Hacire annenin mücadelesi, benzer acıyı yaşayan ailelere örnek oldu. HDP il binası önünde 3 Eylül’de biraraya gelen anneler, PKK’ya karşı isyanın ateşini yaktı.

Diyarbakır annelerinin, çocuklarını terör örgütünden kurtarmak için başlattıkları evlat nöbeti, 365 günü geride bıraktı. 1 yıllık süreçte ne HDP’nin kışkırtmaları, ne PKK’nın tehditleri ne de ölümcül Kovid1-9 salgını yıldırabildi anneleri…

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran Evlat nöbetinin, terör örgütü üzerindeki yıkıcı etkisiyse her gün daha çok hissediliyor. Çocuk yaşta ellerine silah tutturulan onlarca genç, PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu, olmaya da devam ediyor. PKK büyük oranda çözülüyor.

1 yıllık süreçte nöbet çadırındaki ailelerden 15’i yeniden evladına kavuştu. Gençlerle ailelerin buluşmalarında, duygusal anlar yaşandı.

Diyarbakır annelerinin cesaret ve kararlılığı, diğer ailelere örnek oldu. Eylem, Diyarbakır sınırlarını aştı. Yurdun birçok yerinde aileler, seslerini yükseltmeye başladı.

Diyarbakır annelerinin eylemi, Avrupa’da da karşılık buldu. PKK’ya karşı evlat mücadelesinin Avrupa’daki simge ismi Maide Anne, kızı Nilüfer için Alman Meclisi önündeki nöbetini sürdürüyor.

Annelerin kararlı duruşu, HDP'ye kepenk indirtti. Ailelerin acılarıyla yüzleşmek istemeyen HDP'liler, çareyi bir süre kepenklerini kapatmakta buldu. İl binasındaki faaliyetler, ilçe binalarına taşındı.

ulusal.com.tr

pkk diyarbakır hdp