AKP'nin sunduğu anayasa değişikliği teklifi yarın ele alınacak

AKP'nin dokunulmazlıkların kaldırılması için Meclis'e verdiği Anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri yarın başlıyor. Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmelerin saat 11'de başlaması öngörülüyor. Milletvekilleri hakkında hazırlanan toplam fezleke sayısı da 619'a ulaştı.

AKP'nin sunduğu anayasa değişikliği teklifi yarın ele alınacak

Geçen hafta ertelenen, Meclis'in dokunulmazlık mesaisi Perşembe günü başlıyor.

AKP'nin dokunulmazlıkların kaldırılması için Meclis'e verdiği Anayasa değişikliği teklifi Anayasa Komisyonu'nda ele alınacak. Görüşmelerin saat 11'de başlaması öngörülüyor.

Teklif, Anayasa'nın 83'üncü maddesine geçici madde eklemeyi hedefliyor. Eklenecek madde de Karma Komisyon, Meclis Başkanlığı, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'ndaki dosyaların işleme koyulmasını kapsıyor. Toplamda hazırlanmış 619 fezleke dosyası var. Dosyaların 20’si Çarşamba Meclis'e sunulmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

Anayasa değişikliği teklifi, komisyondan sonra Genel Kurul'da görüşülecek.

Kurul'da değişikliğin sağlanabilmesi için 367 milletvekilinin "Evet oyu" vermesi gerekiyor. 316 oya sahip AKP'ye 367'yi bulmak için de CHP ve MHP destek vereceğini açıklamıştı. Ancak partilerde fire tedirginliği de var.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Evet" açıklamasına rağmen Eren Erdem, Sezgin Tanrıkulu, Fikri Sağlar, Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş, İlhan Cihaner, Hilmi Yarayıcı ve Haluk Pekşen gibi isimler “hayır”oyu vereceklerini açıklamıştı.

Ayrıca CHP, AKP'nin değişik teklifini komisyon görüşmelerinde revize etmeyi de hedefliyor.

Anayasa değişikliği sağlanırsa, fezleke dosyaları 15 gün içinde yargıya gönderilecek.

ulusalkanal.com.tr