PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG, Tabka Barajı'nı ele geçirdi

Amerika'nın desteğiyle ilerleyen PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG, Tabka Barajı'nı ele geçirdi. Bölgedeki hava üssü de IŞİD'ten temizlendi. Rakka'dan önce son durak olarak değerlendirilen Tabka'nın alınmasıyla terör örgütü, hükümetten ayrı yönetim kurma hedefindeki bir eşiği daha atlamış oldu.

Amerikan askerileri havadan indirildi, koalisyon güçleri jetleriyle destek verdi, 650 kişilik PYD'li terörist grup diğer terör örgütü IŞİD'le çatıştı. Tabka Barajı ve hava üssü PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'nin eline geçti.

Tabka, 2014 yılında IŞİD tarafından alınmıştı. Askeri üssün yanı sıra, Suriye'deki en büyük baraj da burada yer alıyor. Baraj, sulama ve elektrik açısında da önemli.

Amerika Birleşik Devletleri'nin öncülüğündeki Birleşik Görev Gücü'nden yapılan yazılı açıklamada barajın kontrolünün YPG'ye geçtiği belirtildi. Barajda herhangi bir hasar olmadığı vurgulandı.

YPG'nin Rakka'yı kuşatmanın yanı sıra elektrik ve tarım alanlarını sulama için Tabka'yı kullanmak istediği biliniyor.

Kaynaklar Tabka'yı "Rakka'dan önce son durak" olarak tanımlıyor. Rakka, YPG'nin merkezi hükümetten ayrı bir yönetim kurma hedefi açısından önemli bir eşik sayılıyor.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bölgede 90 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca, baraj çevresindeki çatışmalarda IŞİD'in Alman yöneticilerinden biri de öldürüldü.

ulusalkanal.com.tr

amerika pkk suriye pyd YPG