'Emine Ülker Tarhan Türkiye için bir umuttur'

'Emine Ülker Tarhan Türkiye için bir umuttur'

Türkiye iki siyasal islamcı arasına kilitlenmek isteniyor; milletin gönlünde ise laik-çağdaş bir cumhurbaşkanı yatıyor. O isim de Emine Ülker Tarhan... Eski Oramiral Nusret Güner Cumhurbaşkanlığı sürecini, CHP’nin ve “havuz medyası”nın tutumunu Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

ATATÜRKÇÜ ADAYIN ENGELLENMESİ TÜRKİYE’YE İHANET

Sayın Ekmleddin İhsanoğlu’nun İslami kimliğiyle CHP'den Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesi ve CHP Yönetiminin, Laik, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü kimliği ile bir aday çıkarmaması ve de özellikle böyle bir aday çıkarılmasını engellemesi, son yıllarda Türkiye'ye yapılan en büyük kötülüklerden birisi, belki de birincisidir. Çünkü CHP; bir kısım çoğunluğun düşüncelerini yansıtmaya gerek görmemiş ve böyle davranmakla Halkımızın zaten geriye kalan az miktardaki ümitlerini de ortadan kaldırmıştır.

HAVUZ MEDYASININ SANSÜRÜ

Diğer taraftan, kamuoyunda havuz medyası diye bilinen medyanın karşısında tarafsız olduğunu söyleyen bazı TV ve Gazetelerin de adeta CHP Yönetiminden yana tavır alarak, CHP içindeki farklı seslere yer vermemesi, Türkiye'deki Demokrasi'nin geleceğinin pek de parlak olmadığını ortaya koymuştur.

Ekmeleddin İhsanoğlu; iyidir/ kötüdür, seçilir/ seçilmez! Bakın bana göre, artık bu husus anlam ve önemini kaybetmiştir. Önemli olan TBMM, Cumhuriyetin esaslarına bağlı belirttiğim özelliklerde bir aday çıkaramamaktadır. Hatta, böyle bir adayı çıkarabileceğini düşündüğümüz CHP bunu bizzat engellemektedir.

RTE’nin kazanması hem Kılıçdaroğlu’nun hem CHP’nin sonu olur

Ben Cumhurbaşkanlığı seçimini RTE'nin kazanmasının sadece Kemal Kılıçdaroğlu'nun değil, CHP'nin de sonunun olacağı görüşündeyim. Bu nasıl bir risktir! Ne uğurda alınmıştır. Kemal Kılıçdaroğlu ve ona destek veren Milletvekilleri CHP'nin mirasıyla kumar oynamışlardır. Maalesef, Türk Halkı ve Cumhuriyet son kalesini de kaybetmek üzeredir.

Tarih kendini ülke menfaatlerinin üzerinde tutanları affetmez

Bana göre, KK ve ona onay veren CHP Milletvekilleri; Türkiye'ye, bu tutumları ile, tehlikeli buldukları RTE'nin Cumhurbaşkanlığını 10 kez yapmasından daha büyük bir tahribat vermiştir. Tarih, Şahsi ve Parti menfaatlerini, Ülke'nin menfaatlerinden üstün tutan ve bunu da bize siyaset diye yutturanları hiçbir zaman affetmeyecektir.

İktidarı, emirle/ talimatla el kaldırıyorlar diye itham eden CHP, şimdi aynı yanlışı kendisi yapmaktadır. Kısmen üzerinde anlaşma sağlanan Emine Ülker Tarhan'ın veya olabilecek diğer bir adayın önerilmesini engelleyen Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu'na onay ve destek veren CHP Milletvekilleri; Parti tabanı tarafından bir daha bu Partiye adım attırılmamalıdır.

Bu arada, Emine Ülker Tarhan'ı önererek, içimize bir nebze olsun ümit ışığı veren Sayın Süheyl Batum'u ve Emine Ülker Tarhan için imza veren Milletvekillerine şükran borçlu olduğumuzu da belirtmeliyim.

ulusalkanal.com.tr

chp nusret guner atatürkçü aday