Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Yunanistan Danıştay Mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bu ülkeye kaçan FETÖ'cü askerlere iltica hakkı verdi. Türkiye'nin bu karara tepkisi ise sert oldu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Yunanistan yine skandal bir karara imza attı. Türkiye çok sert tepki gösterdi.

Yunanistan Danıştay Mahkemesi, geri püskürtülen darbe girişimi sonrası bu ülkeye kaçan FETÖ'cü askerlere iltica hakkı verilmesi kararı aldı.

Danıştay Genel Kurulunda, Yunanistan Hükümetinin, İltica Dairesi tarafından darbeci askerlerden Süleyman Özkaynakçı'ya verilen sığınma hakkının iptaline yönelik itirazı değerlendirildi.

Danıştay hakimlerinin, hükümetin karara yönelik itirazını reddederek, darbecilere iltica hakkı verilmesine onay verdiği belirtildi.

Özkaynakçı için verilen kararın emsal teşkil etmesi sebebiyle, diğer darbeci askerler için de iltica hakkı verilmesi onaylanmış oldu.

Dışişleri Bakanlığı ise 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin iltica taleplerinin kabul edilmesine tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, "Yunanistan'ın darbecileri koruduğu tescillenmiştir. Türk milletinin vicdanını yaralayan bu kararı şiddetle kınıyoruz" denildi.

Bakanlık açıklamasında, "Önümüzdeki dönemde Yunan adaletinin bu taraflı kararına benzer hataları tekrar etmemesini umuyoruz." ifadelerine de yer verdi.

ulusal.com.tr

yunanistan 15 temmuz dışişleri