Yetmedi! 207 tane daha yapılacak!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cezaevlerinin dış güvenliğinin Jandarmadan Adalet Bakanlığı'na devrini içeren yasanın Ekim ayında Meclis'ten geçirileceğini açıkladı. Bozdağ, 5 yıl sürecek geçiş kapsamında, 207 yeni cezaevi yapılacağını ve 25 bin yeni personel alınacağını da belirtti.

Yetmedi! 207 tane daha yapılacak!

Cezaevlerinin dış güvenliğinin Jandarma'dan Adalet Bakanlığına devri ile ilgili yasada sona yaklaşılıyor. Meclis Genel Kurulu'na sunulan yasanın Ekim ayında kabul ederek yürürlülüğe girmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dış güvenliğin kademeli şekilde bakanlık bünyesine geçeceğini belirtti. Bozdağ 5 yıl sürecek devir kapsamında yaklaşık 25 bin yeni infaz koruma memuru alınacağını açıkladı.

Adalet bakanı, yeni istihdam edileceklerin cezaevlerinin dış güvenliğinde çalışacağını, belli bir yaştan sonra da iç göreve alacağını belirtti.

Bozdağ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine verdiği yanıtta, önümüzdeki 5 yılı kapsayan planlama uyarınca 207 yeni ceza infaz kurumu yapımının planlandığını da bildirdi.

ulusalkanal.com.tr